Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

„V Aquacentru se porušovaly hygienické normy,“ tvrdí bývalý plavčík

26. ledna 2015 - 13:17

Zpět na seznam článků

Stížnost prošetřuje dozorčí rada Šumperských sportovních areálů

„V Aquacentru se porušovaly hygienické normy,“ tvrdí bývalý plavčík

Šumperk - Aquacentrum foto:sumpersko.net

Porušování hygienických norem, špatný stav pomůcek pro děti v plavecké škole, zbytečné investice, havarijní stav skleníku, šikanování zaměstnanců a řadu dalších závad a pochybení vyčítá vedení šumperského Aquacentra jeho bývalý plavčík Lukáš Zbožínek.

šumperské Aquacentrum

Stížností se už zabývá dozorčí rada společnosti Šumperské sportovní areály. „Bazén pamatuje i lepší časy, ale aby na plavce tekly proudy vody děravou střechou, to snad nikdo nemůže myslet vážně. Každý rodič, který měl dítě v plavecké škole, ví, v jakém stavu jsou pomůcky. Jsou plesnivé, olámané, neboť se používají minimálně deset let,“ popisuje Zbožínek, jenž v Aquacentru krátce pracoval.

šumperské Aquacentrum

Automaty na vodu, v nichž měl být Šumavský pramen, se podle Zbožínka napouštěly z vodovodu.

Ve sprchách tekla přefiltrovaná voda z bazénu, která nebyla označena jako užitková. „Nelíbí se mi to, protože dcera chodí plavat, bazén využívají také děti přátel a známých, navštěvují ho i předškoláci,“ vysvětlil Zbožínek, který své výhrady sepsal a předložil starostovi. „Vzápětí jsem se dozvěděl, že v Aquacentru, kde jsem působil na Dohodu o pracovní činnosti jako plavčík, mě už nepotřebují. Závady se začaly odstraňovat, což je v pořádku, jenže se tak stalo předtím, než proběhla kontrola, takže se už nedají zpětně doložit. Ve sprchách se například objevilo označení, že voda je užitková,“ dodal sportovní instruktor.

šumperské Aquacentrum

Písemný materiál, který nazval Náprava stavu v Aquacentru a návrh k celkovému auditu a kontrole, předložila na čtvrtečním jednání městského parlamentu zastupitelka Zdeňka Dvořáková Kocourková.

Na zasedání vyvolal bouřlivou rozpravu plnou emocí. „Materiál jsem předal dozorčí radě Šumperských sportovních areálů, jedině tomuto orgánu náleží provést kontrolu. V tuto chvíli se nedokážu vyjádřit k tomu, zda jsou předložené informace pravdivé. Nerad bych někoho popravoval, protože to lze pak jen těžko vzít zpět,“ uvedl starosta Zdeněk Brož.

Za vedení Aquacentra se postavila zastupitelka Alena Hlavešová. „Překvapuje mě, že ačkoliv na bazén chodí spousta lidí, nikdo z nich nedospěl ke stejným závěrům jako pan Zbožínek. Pokud by tam skutečně byly takové závady, jaké uvádí, je třeba podat podnět orgánům činným v trestním řízením,“ řekla Hlavešová.

šumperské Aquacentrum

Trestní oznámení doporučuje také Dvořáková Kocourková. „Chápu, že pan Zbožínek má obavy z případné pomsty. Celá kauza ho může skutečně poškodit, ale je bývalý voják a válečný veterán, takže věřím, že to zvládne,“ soudí zastupitelka. „Oznámení podám v pondělí,“ sdělil Zbožínek.

Redakce Sumpersko.net se obrátila také na vedoucího Aquacentra Milana Jurčíčka, jenž však uvedl, že se nechce ke kauze vyjadřovat.

Autor: Vladimíra Krejčí, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

Šumperk - Aquacentrum                    foto:sumpersko.net

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.