Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

V Olomouckém kraji připravují hned tři burzy práce

14. září 2015 - 07:24

Zpět na seznam článků

„Hledejte práci tam, kde skutečně je!“

V Olomouckém kraji připravují hned tři burzy práce

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

V průběhu října a listopadu v Olomouckém kraji proběhnou tři burzy práce. Prezentovat se na nich budou nejvýznamnější zaměstnavatelé regionu. Organizátoři- Úřad práce ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a okresní hospodářské komory - zvolili jako místa konání Olomouc, Přerov a Šumperk.

Sérii odstartuje Burza práce v Přerově, a to ve čtvrtek 15. října. Následovat bude Olomouc v úterý 20. října a sled akcí ukončí burza v Šumperku v úterý 3. listopadu. Začátek bude vždy od 9.00 hodin.

Burzy jsou určeny nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol, stávajícím studentům, žákům ZŠ a jejich rodičům, zkrátka široké veřejnosti. „Na burzách se budou prezentovat perspektivní zaměstnavatelé z Olomouckého kraje, kteří už teď mohou nabídnout řadu volných pracovních míst ve strojírenství, elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví, v dopravě nebo zdravotnictví. A musím zmínit i desítky středních a vysokých škol, které představí své vzdělávací programy“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Olomouci Jiří Šabata.

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. „Pro tyto případy doporučujeme zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi,“ dodává tisková mluvčí úřadu Kateřina Beránková.

Na burzách nebudou samozřejmě chybět ani zaměstnanci úřadů práce. „Poradíme zájemcům nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomůžeme s orientací ve vzdělávací nabídce škol,“ doplňuje Jiří Šabata.

Všechny tři burzy cílí i sladění nabídky a poptávky na trhu práce. V jejich rámci proběhnou uzavřené akce určené ředitelům a výchovným poradcům základních škol, a to v podobě otevřené debaty se zaměstnavateli. „Tyto informace nezůstanou utajeny ani ostatním návštěvníkům burz. Získají je u stánků vystavovatelů, na přednáškách o situaci na trhu práce i během krátkých vystoupení jednotlivých zaměstnavatelů,“ upřesnila Beránková.

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Organizátoři připravují i další doprovodné akce. „Pro olomouckou burzu se nám podařilo získat zajímavé exponáty z muzea Pevnost poznání v Olomouci. Návštěvníkům také umožníme nahlédnout pod pokličku vědeckého bádání za účasti pracovníků vědeckých center Univerzity Palackého,“ uvádí ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje Jitka Janečková Moťková.  „V Přerově zase proběhne vědomostní soutěž o ceny určená žákům a studentům a v Šumperku budou moci zájemci odjet přímo z burzy na exkurzi do vybraných firem,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

pozvánka

Autor: red., K. Beránková

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.