Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

V Šumperku narozený festival Blues Alive letos oslaví plnoletost

18. července 2013 - 22:46

Zpět na seznam článků

Osmnáctý ročník bude ve znamení New Orleans

V Šumperku narozený festival Blues Alive letos oslaví plnoletost

Tere Estrada (Mex) vystoupí 16. listopadu zdroj foto:DK

Původně regionální, ale dnes již světově známý festival Blues Alive, v letošním roce oslaví plnoletost. Program osmnáctého ročníku byl s napětím očekáván, nejenom kvůli „významnému“ jubileu, ale i očekáváním, které hvězdné obsazení se objeví na šumperské scéně.

Jak Blues Alive letos překvapí? Nejstylovějším nástrojem a nejstylovějším městem, které Vás ve spojení s blues napadne? Ve znamení foukací harmoniky a New Orleans.

vstupenkaOsmnáctý ročník festivalu Blues Alive, který proběhne v Šumperku 14. – 16. listopadu, představí hned tři světové mistry tohoto nástroje.

Hlavní hvězdou festivalu bude neworleanský kytarista Walter Wolfman Washington,který je jeden z největších současných představitelů specifické neworleanské větve blues, rhythm'n'blues a funky. Jeho vystoupením festival vyvrcholí v sobotu 16. listopadu.

Walter Wolfman Washington

"Walter Wolfman Washington je jedním z umělců, kterého máme na seznamu těch, které bychom rádi na Blues Alive někdy přivítali, nejdéle. Dramaturg festivalu viděl jeho vystoupení už před sedmnácti lety v zahraničí a byl z něj tak nadšen, že jsme se jej každoročně snažili dovézt. Teprve letos se nám podařilo sladit termíny," řekl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Více o programu ZDE

Kromě hlavního programu ve velkém sále šumperského Domu kultury samozřejmě stejně jako vloni proběhne jeden večer pod hlavičkou Blues Alive také ve Zlíně a hlavní dění zakončí velký nedělní koncert v polském Chorzówě. Vedle těchto velkých koncertů se jako každý rok připravují i tzv. satelitní klubové koncerty jednotlivých kapel, které na Blues Alive vystoupí.

Rezervace vstupenek i ubytování ZDE

 

Autor: ra., zdroj foto:DK Šumperk

Fotogalerie

Tere Estrada (Mex) vystoupí 16. listopadu    zdroj foto:DK

Související články

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.