Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

V Šumperku se přiblížil termín zahájení stavby zázemí hokejové haly

31. července 2021 - 17:38

Zpět na seznam článků

Investor vybral zhotovitele

V Šumperku se přiblížil termín zahájení stavby zázemí hokejové haly

ZS Šumperk - hlavní vchod zdroj foto mus - PMŠ

Nové zázemí Škoda arény, které budou využívat nejen hokejisté, ale také další sportovci působící na šumperském Tyršově stadionu, je o další krok blíže k realizaci. Podniky města Šumperka, jimž zimní stadion patří, vybraly dodavatele stavebních prací. Nyní čekají na rozhodnutí Národní sportovní agentury o přidělení dotace, o kterou požádaly.

Na výstavbu již obdržely dotační peníze od Olomouckého kraje, a to ve výši čtyři sta tisíc korun. „Na projekt přístavby šaten u zimního stadionu je vydáno stavební povolení. V únoru jsme vypsali veřejnou zakázku a do 22. března, z přihlášených firem jsme vybrali Fortex Stavby, která předložila nejvýhodnější a nejlevnější nabídku,“ uvedl Miroslav Pospíšil, ředitel Podniků města Šumperka.

Potvrdil, že soutěž „srazila“ cenu vycházející z prováděcí projektové dokumentace o čtrnáct procent, což představuje téměř šest a půl milionu. Investice tak přijde na 39,74 milionu korun bez DPH. Kryta by měla být z několika zdrojů. „Podali jsme žádost o dotaci z titulu regionální sportoviště, který vypsala Národní sportovní agentura. Město se zavázalo podpořit projekt osmi miliony korun a z vlastních zdrojů máme na tuto stavbu nachystáno patnáct milionů v podobě výtěžku z prodeje ubytovny Sport,“ přiblížil možnosti financování Miroslav Pospíšil.

Začátkem června obdržely Podniky města krajskou dotaci z programu na podporu výstavby a rekonstrukcí sportovních zařízení. „Žádali jsme kraj o jeden milion, krajské zastupitelstvo ale rozhodlo o poskytnutí dotace ve výši čtyři sta tisíc korun. Tyto peníze lze použít na výdaje spojené se stavebními úpravami a přístavbou zimního stadionu, ale i na pořízení dlouhodobého hmotného movitého majetku či na dodávky vybavení,“ vysvětlil ředitel PMŠ.

V současnosti probíhá jednání s dodavatelskou firmou ohledně podepsání smlouvy, kterou musejí Podniky města ještě v srpnu odeslat Národní sportovní agentuře. „Naše žádost již prošla věcnou kontrolou, při níž nebyly zjištěny žádné nedostatky. Do konce měsíce by mělo dojít k registraci, poté bude následovat rozhodnutí o přidělení dotace,“ popsal postup Pospíšil.

Vlastní realizace stavebních úprav a přístavby je podle něj rozdělena do dvou etap. Nesmí totiž omezit průběh hokejové sezony. S výrobou ledu se přitom letos začalo již začátkem června. „To byla velká změna oproti minulým rokům, kdy ledování probíhalo na přelomu července a srpna. Letos v červnu jsme už ale věděli, že budeme mít stadion vykrytý téměř ze sta procent. Trénují zde totiž nejen domácí týmy, ale také kluby z okolních měst, kde led nemají. I proto si zde mohli lidé zabruslit o víkendech a předpokládáme, že bruslení pro veřejnost budeme i nadále nabízet,“ podotkl ředitel.

Výstavbu zázemí chtějí Podniky města zahájit hned, jak to bude možné. První etapa zahrnuje demoliční a výkopové práce, podbetonování přilehlého obvodového zdiva stadionu, vybudování základů a zděných konstrukcí přístavby a položení inženýrských sítí. „Součástí přístavby je i zásah do severní tribuny, která bude po zimní sezoně zbourána a nahrazena montovanou kovovou konstrukcí. Stěnu oddělující zimní stadion a přístavbu, včetně provizorních výplní otvorů, musí zhotovitel dokončit tak, aby byl zajištěn běžný provoz zimního stadionu,“ ujistil Pospíšil.

Stávající šatny v objektu zimního stadionu jsou ve velmi nevyhovujícím stavu. Potřebám hokejistů neodpovídají prostorově, kapacitně ani z hygienického hlediska.

Přístavba vyroste na zelené ploše a bude navazovat na stávající severní obvodovou stěnu objektu. V prostoru současné Škoda arény se vybuduje nová severní tribuna, pod kterou vzniknou skladové prostory, sušárny, prádelny a chodby. Ve dvoupodlažním objektu se budou vedle šaten nacházet také posilovna, umývárny a toalety, učebny, sklady, klubovny, technické místnosti a regenerační zóna. Ta by měla sloužit nejen hokejistům, ale i všem sportovcům a sportovním klubům v areálu Tyršova stadionu.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

ZS Šumperk - hlavní vchod           zdroj foto mus - PMŠ

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.