Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

V Zábřehu chystají kulturní restart

21. května 2020 - 19:08

Zpět na seznam článků

Nabídnou Dusilovou nebo Bittovou

V Zábřehu chystají kulturní restart

Iva Bittová zdroj foto: z.k.

Zábřežský kulturák se chce pokusit, a to i v této pro kulturní instituce nelehké době, odvést lidi od televize a počítače a nabídnou jim opět kulturu naživo. „Řadě lidí už určitě chybí společné sdílení té pravé koncertní atmosféry,“ míní Zdeněk David ze Zábřežské kulturní. Ta už v polovině května otevřela v omezeném provozu kino a na druhou polovinu června chystá cyklus akcí pod otevřeným nebem.

Hlavními taháky projektu s názvem Hvězdy na hradě budou Lenka Dusilová a Iva Bittová. „Plánovat v předstihu akce, když neznáte přesná pravidla, která budou platit v době jejich konání, je hodně složité. Musíme tak být připraveni na několik variant, včetně špatného počasí. Přesto jsme už nechtěli dál čekat a v současné době dolaďujeme akce, na které chceme návštěvníky pozvat v druhé polovině června,“ říká šéf zábřežského kulturáku. Většina z nich se uskuteční pod širým nebem v areálu bývalého zábřežského hradu.

Program zahájí o druhém červnovém víkendu vystoupení regionální kapely a také varhanní koncert v kostele sv. Barbory. Na pátek 19. června je naplánovaná pohádka v podání olomouckého divadla Tramtarie a večer pořadatelé pozvou na další scénické čtení z cyklu LiStOVáNí.

Následující den, v sobotu 20. června, vystoupí na bývalém zábřežském hradě držitelka šesti cen Anděl, zpěvačka Lenka Dusilová. O pár dní později si zde přijdou na své příznivci australské rockové kapely AC/DC, její největší hity zahraje nejuznávanější český revival AC/CZ.

Lenka Dusilová zdroj foto: z.k.

Série akcí pod otevřeným nebem vyvrcholí v sobotu 27. června vystoupením Ivy Bittové, zpěvačky a houslistky, která patří k nejvýraznějším osobnostem české alternativní hudební scény.

V případě nepříznivého počasí budou akce přesunuty do kulturního domu. „Většinu akcí plánovaných do kulturáku na druhé čtvrtletí se podařilo přeložit na podzimní měsíce s tím, že vstupenky zůstávají v platnosti. Lístky zakoupené na zrušené akce, jako je koncert Michaely Káčerkové, diashow Jiřího Kolbaby nebo koncert skupiny Rangers Plavci je možné vracet pouze do konce června,“ upozornil David.

Autor: red., z.k.. zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

Iva Bittová                                zdroj foto: z.k.

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.