fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pondělí 29. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V Olomouci skončilo AFO

29.04.2024 - V Olomouci skončilo AFO - Akreditovalo se téměř devět...

Počasí

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 11 - SkoroJasno

30.04.2024 - Úterý

Teplota: 23 / 14 - Jasno

240 650 fitness kotelna

V pátek startuje Horská výzva v Jeseníkách

05. srpna 2021 - 16:02

Zpět na seznam článků

Přihláška závodu je možná i na poslední chvíli

V pátek startuje Horská výzva v Jeseníkách

HV Jeseníky zdroj foto: archiv P. Pátek - PatRess

Milovníci horského běhu a trekingu o víkendu míří do Jeseníků. Na Červenohorském sedle startuje letošní poslední bodovaná zastávka seriálu Horská výzva.

Běžet ji může každý, přihlášku je totiž stále možné podat na místě. „Snažíme se závod přiblížit širokému spektru běžců. V Jeseníkách si na své přijde jak zkušený borec, tak i úplný amatér. Na programu jsou tři tradiční běžecké distance, na které je možné se přihlásit v den konání v kanceláři závodu vždy nejpozději hodinu před startem dané kategorie. U nesoutěžního pochodu je ještě čas o čtvrt hodiny navíc,“ pozval do Jeseníků Pavel Zitta, ředitel seriálu Horská výzva.

Závod obligátně startuje královskou trasou Long o délce 64 km. Na tu se jako první vydají půl hodiny před páteční půlnocí dogtrekaři. Teprve za nimi po dvaceti minutách vybíhá hlavní pole, tedy jednotlivci i dvojice.

HV Jeseníky zdroj foto: archiv P. Pátek - PatRess

Pro ně je kancelář závodu otevřena na Červenohorském sedle v pátek od 17 do 22.30 hodin. Už v tuto dobu se přitom mohou přihlásit i ti, kteří poběží v sobotu.

V devět hodin je na programu start střední trasy Half o hodinu později vybíhají „shortisté“. Kancelář je otevřena od šesti hodin. „Každá trasa má pro klasifikaci určen časový limit, ve kterém účastníci závod musí dokončit, ale i v tomto případě se není čeho obávat. Pro Long je to 20 hodin, pro Half 10 a pro Short 6 hodin,“ připomněl Zitta s tím, že pokud se běžci mezi sebou nechtějí porovnávat na jedné ze tří závodních distancí o délkách 64 km, 38 km a 14 km, připraven je pro ně sedmikilometrový nesoutěžní benefiční Pochod s Mixitkou, kde polovina startovného poputuje na konto jedenáctiletého Lukáška.

HV Jeseníky zdroj foto: archiv P. Pátek - PatRess

Pořadatelé navíc nezapomínají ani na stávající platná bezpečnostní opatření nařízená Vládou ČR. „Pro ty, kteří nejsou očkovaní a ani u sebe nemají platné potvrzení o negativním testu, se mohou pouze za nákladovou položku za antigenní test ze slin nechat otestovat přímo na místě v naší „covidzóně“,“ upozorňuje Zitta na to, že se pořadatelé snaží každému usnadnit registraci k závodu.

Horská výzva má především motivovat a dělat radost. Jeseníky mají celou řadu turisticky atraktivních zákoutí. Běžci se nevyhnou ani velkým dominantám, avšak hory nabízejí výlety i pro jejich doprovod.

Autor: red., P. Pátek, zdroj foto: P. Pátek - PatRess

Fotogalerie

HV Jeseníky                    zdroj foto: archiv  P. Pátek - PatRess

Související články

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.