Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

V šumperském Čarovném lese byly vytvořeny tři tůňové biotopy

12. září 2021 - 01:30

Zpět na seznam článků

Lidé tu mohou relaxovat

V šumperském Čarovném lese byly vytvořeny tři tůňové biotopy

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Tři tůně s odpočinkovou zónou vznikly během čtyř měsíců v někdejším mokřadu v areálu nad bývalým Sanatoriem v příměstském rekreačním lese. Spolu s nedalekým lesním hřištěm se stává tato rekreační lokalita s názvem Čarovný les oblíbeným cílem procházek především rodin s dětmi.

V Čarovném lese byly vytvořeny tři tůňové biotopy, které přesně zapadají do zdejší přírody. Podpoří a zvýší se tak především biodiverzita a revitalizace přispěje i k zadržování vody v krajině. Do jedné z tůní byla osazena dřevěná kruhová mola různých průměrů, na které lze vstoupit a pozorovat život pod nebo na vodní hladině.

Vznikla zde také odpočinková zóna s informační tabulí a se třemi lavičkami a odpadkovými koši. „Spolu s nedalekým lesním hřištěm, které bylo dokončeno letos v červnu, zde vznikla pohodová rekreační zóna. Těší mne, že když lokalitu sám navštívím, vždy se setkám s výletníky, kteří se u mokřadů nebo u lesního hřiště zastaví,“ uvedl místostarosta Jakub Jirgl. Doplnil, že tůně jsou jen malou ochutnávkou toho, co v budoucnu čeká návštěvníky lesoparku Cihelna.

Do úprav mokřadu se firma Garden Forest Parkservice, pustila začátkem května a hotové dílo předala městu na konci srpna. O naplnění tůní se již „postaraly“ srpnové deště. Součástí akce byla i dodatečná úprava zeleně v přilehlém okolí.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.