Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

VIDEO: Ani vyhlášení nouzového stavu „nepřibrzdilo rychlé řidiče“

02. dubna 2020 - 20:42

Zpět na seznam článků

AKTUALIZOVÁNO! Dopravní policisté v akci

V celém Olomouckém kraji policisté začali intenzivně měřit rychlost. „V této náročné době ohrožení z koronavirové infekce, jsme zaznamenali nekázeň řidičů motorových vozidel. Z tohoto důvodu se dopravní policisté v Olomouckém kraji zaměřili zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti jízdy,“ uvedl tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje Libor Hejtman, který dodal. „Apelujeme na řidiče, aby neporušovali dopravní předpisy. Policisté se v nadcházejících dnech zaměří nejen na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, ale také na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.“

AKTUALIZOVÁNO: V celém Olomouckém kraji dopravní policisté zaznamenali sedmdesát případů překročení maximální povolené rychlosti, z toho třicet přestupků vyřešili na místě v příkazním řízení uložením pokuty a čtyřicet přestupků postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu. „Rekordmany ve čtvrtek 2. února byli dva řidiči, kteří v obcích překročili rychlost o více jak 30 km/h.  Na Jesenicku řidič projížděl obcí rychlostí 92 km/h a na Šumpersku rychlostí 81 km/h. Opětovně apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Šafářová.

Prozatímní prvenství v pátek 3. dubna drží jednadvacetiletý řidič osobního vozidla, kterému policisté v obci Bludov na Šumpersku naměřili rychlosti 111 km/h. „Své bezohledné jízdy řidič na místě litoval. Jeho přestupkovým jednáním se dále bude zabývat příslušný správní orgán. Za uvedený přestupek lze dle zákona uložit pokutu v rozmezí od pěti do deseti tisíc korun, zákaz řízení motorových vozidel na šest až dvanáct měsíců a pět trestných bodů,“ sdělila tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

V kontrolách budou dopravní policisté pokračovat i v nadcházejících dnech a zaměří se nejen na dodržování maximální povolené rychlosti, ale i na dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Autor: red., pis

Fotogalerie

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.