Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

VIDEO: Čtrnáct dní v zakázané zóně na Olomoucku

31. března 2020 - 08:37

Zpět na seznam článků

Ohlédnutí a poděkování

O půlnoci na 30. března ukončila krajská hygienická stanice mimořádné opatření, které se dva týdny dotýkalo dvaadvaceti obcí na Litovelsku  a Uničovsku. Část hlídek ještě v pondělí 30. března setrvala a plnila dílčí úkoly ve vztahu k zajištění veřejného pořádku, a to zejména po dobu, než bude ze zóny převezen veškerý materiál využívaný policisty v průběhu opatření.

Od 16. března policisté na dvaceti dvou stanovištích zřízených na přístupových cestách do uzavřené zóny kontrolovali pohyb osob a vozidel, přičemž jim pomáhala také Letecká služba Policie ČR. Postupem času posílili výkon služby na těchto stanovištích i členové sboru dobrovolných hasičů a příslušníci vojenské policie. „Bylo to náročné pro všechny, ale společně jsme to zvládli. V průběhu opatření jsme zaznamenali nebývalou vstřícnost, podporu a solidaritu nejen jednotlivců, ale i různých firem a společností. Velké poděkování patří všem, jednak  za zapůjčení obytných přívěsů a karavanů, které posloužily hlídkujícím policistům jako provizorní zázemí, jednak za dary ve formě občerstvení a v neposlední řadě obyvatelům uzavřené oblasti za trpělivost, ohleduplnost a dodržování nařízení a zákazů s tím spojených,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Šafářová.

 

Autor: red., M. Šafářová - PČR

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.