Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

VIDEO. Dětské animované pásmo Hurá na pohádky vstupuje do kin!

16. října 2019 - 12:44

Zpět na seznam článků

Regionální premiéru bude mít tuto sobotu v Šumperku

Animované pásmo Hurá na pohádky představující celkem pět krátkých animovaných filmů pro malé diváky a jejich rodiče vstupuje do českých kin, regionální premiéru bude mít tuto sobotu 19. října ve 14.15 hodin v kině Oko v Šumperku. Další projekce jsou zde plánované na 26. a 28. října.

Pětačtyřicetiminutovým pásmem děti provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška, hrdinové z připravovaného filmu a večerníčku Mlsné medvědí příběhy režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové. Objeví se zde v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky a pozdrav od strýčka.

Mlsné medvědí příběhy Mňamozní svačinka zdroj foto: kino Oko

Mlsné medvědí příběhy Hurá na borůvky zdroj foto: kino Oko

Režisérka Kateřina Karhánková je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem z pásma Hurá na pohádky nazvaným Plody mraků. V pásmu bude také uvedena epizoda Horor ve škole z animovaného seriálu Websterovci o svérázné pavoučí rodince slovenské režisérky Kataríny Kerekesové.

Websterovci Horor ve škole zdroj foto: kino Oko

Všechny filmy v pásmu zazářily na velkých českých i evropských festivalech. Epizoda Mlsných medvědích příběhů Hurá na borůvky! získala Zlatý střevíček pro nejlepší animovaný film na zlínském Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež, Plody mraků bodovaly na letošním festivalu Berlinale, kde získaly prestižní cenu za nejlepší dětský animovaný film od organizace European Children’s Film Association. Režisérka Katarína Kerekesová získala loni za jednu z epizod seriálu Websterovci slovenskou národní filmovou cenu Slnko v sieti za nejlepší animovaný film.

Příběhy z pásma Hurá na pohádky jsou hravé, dobrodružné, zábavné a koncipované tak, že děti zároveň pobaví i poučí. Například v epizodě Mňamózní svačinka se medvědi Nedvěd a Miška rozhodnou zjistit, co je pravdy na tom, že svačina chutná nejlépe na výletě, v Pozdravu od strýčka zase pochopí, že s turisty a jejich dobrovolným odhazováním batohů se svačinou je to trochu jinak, než jim tvrdí jejich strýček z Aljašky. Díky svým šlamastykám, ze kterých se pak pokoušejí vyváznout, tak medvědi objevují, jak funguje příroda, svět a mezilidské vztahy.

Mlsné medvědí příběhy Pozdrav od strýčka zdroj foto: kino Oko

Poetické Plody mraků vyprávějí o rozverných tvorech, kteří žijí v norách na mýtině a teprve tajemná oranžová semínka měnící se na chutné svítící plody padající jakoby z nebe donutí nejodvážnějšího z nich, Chlupáče, vypravit se zcela poprvé za hranice svého důvěrně známého území.

Epizoda ze slovenského seriálu Websterovci o prvním školním dni, kdy se pavoučí slečna Lili ztratí svému bráškovi při cestě do školy, se zase dotýká tématu zodpovědnosti. „Dětem a jejich rodičům v pásmu Hurá na pohádky nabízíme výběr toho nejlepšího, co u nás v dětské animované tvorbě v poslední době vzniklo, a současně je vybízíme ke společně strávenému času před filmovým plátnem. Je také netypické, že se do kin dostává film, který je svou stopáží přesně vhodný pro nejmenší diváky, takže jsme rádi, že se do toho společně s Aerofilms pouštíme,“ říká Bára Příkaská z produkční společnosti Bionaut.

Autor: red., M. Chvojka Reková, K. Bobková, K. Navrátil, zdroj foto: kino Oko

Fotogalerie

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.