Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

VIDEO:Ondřej Sokol vzkázal do Šumperku:“Na maloměšťáky kašlu!“

11. ledna 2014 - 13:59

Zpět na seznam článků

KRÁSNO vyvolává emoce ještě před slavnostní premiérou

Režijní prvotina Ondřeje Sokola – Krásno je kontroverzní, stejně, jako její tvůrce – pořadem Partička zocelený komik. Před koncem loňského roku se dočkali obyvatelé Šumperku, třetí hlavního hrdinu ve filmu, slíbené předpremiéry. Sokolovský humor je jiný, drsný, snaží se provokovat a podstatně se odlišit od jiných komedií.

záběry z natáčení filmu Krásno

Již celé natáčení vzbudilo zaručený rozruch po městě a širokém okolí. Nejen kvůli hvězdnému obsazení ve filmu (Jana Krausová, Karel Roden, Dalibor Matásek, Michal Suchánek), ale dalším tahákem pro Šumpersko je skutečnost, že podstatná část komparzu je z řad místních obyvatel.  

záběry z natáčení filmu Krásno

Zájem o předpremiéru byl obrovský, tak tvůrci nabídli dvě projekce. Necelých osm set diváků mělo možnost, jako první spatřit dílo, které bylo uplynulého půl roku předmětem častých debat a dohadů, co vlastně ve filmu bude.

předpremiéra filmu Krásno v Šumperku

Ale tím vlastně vše začalo. Pro jednu část diváků šílené rozčarování, pro druhou nadšení z filmu, jak je bezvadný. Pak také třetí skupina, která počká, jak vše dopadne. Snad ještě nikdy žádný film v Šumperku nevzbudil tolik emocí, co právě Sokolovo Krásno. Divák odchází z kina, ale tím pro něj film nekončí. Nejen, že mu zůstává v hlavě, ale živé debaty o Krásnu ho stále vtahují zpět. V tom byli Ondřej s Martinem a jejich příběhem geniální.

Reakce pochvalné i zatracující se objevily okamžitě. Byli jsme mezi prvními, kteří dali prostor divákům, aby vyjádřili svůj názor. Bouřlivá debata se odehrála také na sociálních sítích, kam umístil Ondřej Sokol svůj vzkaz:

No tak já se teda omlouvám, no...

Ondřej Sokol - zdroj FB KrásnoMě to nějak nedošlo, jakou křivdu spáchám na rodném městě, a že také možná úplně zastavím turistický ruch, že ten dav turistů, proudících do Šumperka, možná také nadobro utnu, a přivedu desítky lidí na mizinu.....

V těchto chvílích se právě pokoušíme vše napravit, a já sám celý film předabovávám, je myslím jedno, že mluvím všechny role, hlavně ať se o Šumperku mluví hezky!!!!!

Tady je první ukázka, nový, naprosto Politicky a Šumpersky korektní teaser!!!!!!

A teď už jen úplně krátce vážně: Vy, kteří odsuzujete každé negativní slovo na adresu Šumperka, kteří neumíte rozlišit, že něco říká člověk sám za sebe, a něco zase říkají postavy příběhu, který Vás evidentně nezajímá, protože byste neměli čas na počítání mých prohřešků, vůči městu... Chci Vám říct: Kvůli Vám jsem ze Šumperka odešel! Prokletím malých měst není, že jsou malé, prokletím malých měst je, že v nich žijí maloměšťáci, kteří si nevidí na špičku nosu!!!!!!

Důkazem, že jsem dělal správnou věc, pro mě je, jak velké množství lidí, kteří v Šumperku nikdy nebyli, a neúčastnili se natáčení, a kteří shlédli film teď během dokončování, řeklo úplně stejnou věc: To jsem vůbec nevěděl, že je to tak krásný město....Udělal jsem pro Šumperk rozhodně víc, než vy, se svým pruzením!!!!!! Naštěstí ti, kterých si vážím, vše chápou, a všemu rozumí.

Budu mít Šumperk rád, ať budu kdekoli na Světě! Ale nikdy se nesnížím k tomu, že bych říkal stupidní věty z turistických průvodců!!!!! Ať žije Krásno a Krásný Šumperk velkých lidí s rozhledem!!!!!!!!!!  Ondřej (zdroj FB Krásno)

Slavnostní premiéra filmu bude  30.ledna v Praze a pak se film rozběhne do všech kin po republice a budeme samozřejmě zvědaví, jak film přijmou v dalších městech a budou určitě zajímavé názory lidí, kteří ve v Šumperku nežijí a jsou jen pasivními diváky filmu.

Autor: kik, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.