Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

VIDEO. Soutěž Sestra sympatie

17. ledna 2020 - 20:58

Zpět na seznam článků

Pomůžete Kláře Janské z FN Olomouc do pražského finále?

Tak jako v loňském roce i letos má FN Olomouc zastoupení v semifinálovém kole soutěže Sestra sympatie, v níž se za podstatného přispění veřejnosti vybírá výjimečná sestřička pracující v některé z českých či moravských nemocnic. K tomu, aby Klára Janská z II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické napodobila své loňské předchůdkyně a dostala se do finále v pražském paláci Žofín, potřebuje nyní vaše hlasy. SMS zprávy na její podporu je možné zasílat do 24. února.

Účast v soutěži Sestra Sympatie nebrala Klára Janská z počátku příliš vážně. „Trochu jsme se hecovaly s kamarádkou a přihlásila jsem se spíš z legrace. Ani jsem nepředpokládala, že to bude mít takový ohlas,“ vzpomíná osmadvacetiletá sestřička, která po prvním kole hlasování skončila na pátém místě z osmnácti přihlášených. „Když už mě ale teď pořadatelé žádali pro semifinálové kolo o videomedailon, snažila jsem se, aby to už nějak vypadalo. A myslím, že to nedopadlo špatně,“ dodává Klára Janská, která ve volném čase preferuje cyklistiku a procházky se psem, v zimě pak ráda lyžuje.

soutěž Sestra sympatie - semifinalistka Klára Janská zdroj foto: FNOL

Na II. interní klinice - gastroenterologické a geriatrické FN Olomouc pracuje sedm let. Nastupovala na jednotku intenzivní péče, po přestěhování do nové budovy pečuje o pacienty metabolické jednotky 30M. Současně si dodělává vysokou školu, aby zvýšila úroveň svých kompetencí. „Studuji na Slezské univerzitě v Opavě a zrovna jsem udělala důležitou zkoušku, takže se mi ulevilo a mám velkou radost,“ usmívá se Klára, která do práce jezdí

z Prostějova. „Po dálnici jsem tu za chvilku. Nemám důvod měnit, ve fakultce se mi líbí,“ odmítá, že by měla kvůli dojíždění „zaječí úmysly“.

soutěž Sestra sympatie - semifinalistka Klára Janská zdroj foto: FNOL

soutěž Sestra sympatie - semifinalistka Klára Janská zdroj foto: FNOL

Hlavním cílem soutěže Sestra sympatie je zviditelnění mimořádně náročné, zodpovědné a záslužné práce všeobecných sester a poděkování za ni. Její jedenáctý ročník odstartoval v srpnu loňského roku soutěže spuštěním registrace soutěžících. Fakultní nemocnice Olomouc přitom má na co navazovat, neboť v minulém ročníku se finálového klání díky výsledkům hlasování zúčastnily hned dvě sestřičky - Marie Růžičková z III. interní kliniky - nefrologické, revmatologické a endokrinologické a Naďa Sléhová z I. chirurgické kliniky.

Do semifinálového kola se navíc dostala Kateřina Burešová z I. interní kliniky - kardiologické. Sestra sympatie bude zvolena z dvanácti finalistek 27. března v paláci Žofín v Praze, u příležitosti konání 11. reprezentačního plesu sester - Sestry na sál!

Chcete pomoci Kláře Janské do finále? Jak hlasovat?

Hlasování - SMS zasílejte ve tvaru:

SESTRAmezeraSYMPATIEmezera19 (můžete užívat velká i malá písmena) na telefonní číslo 903 09 06.

Cena jedné SMS je 6 Kč včetně DPH.

Z jednoho telefonního čísla může být odeslán libovolný počet SMS.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.