Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Vánoce v Šumperku se z Točáku stěhují k radnici

02. listopadu 2019 - 13:50

Zpět na seznam článků

Na náměstí Míru

Vánoce v Šumperku se z Točáku stěhují k radnici

Hned několik novinek připravuje město Šumperk na vánoční a předvánoční čas. Tou největší ale ne jedinou změnou bude právě místo konání. Vánoční trhy se z Točáku přesunou k radnici na náměstí Míru. 

Vánoční trhy se z Točáku přesunou k radnici foto: archiv sumpersko.net

Dům kultury pod taktovkou nové ředitelky Hany Pískové se poprvé zhostí náročné organizace stánkového prodeje i kulturních podvečerů.  „Vánoční stánky se návštěvníkům otevřou ve čtvrtek 5. prosince, tentýž den proběhne podvečer s Mikulášem, který tradičně organizuje Římskokatolická farnost Šumperk, i slavnostní rozsvícení stromu. V následující dny až do 26. prosince je připraven bohatý program – koncerty, vystoupení kapel a interpretů z našeho regionu. Na podiu se také objeví děti z místních mateřských i základních škol, které se pochlubí svými vánočními besídkami,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

podvečer s Mikulášem foto: archiv sumpersko.net

Vánoce u radnice potrvají až do Štěpána. „Provozní doba trhů bude od 9 do 21 hodin, pouze na Štědrý den do 14 hodin, v pátky a na Mikuláše bude prodloužena do 22 hodin. Výhodou prostranství u radnice, které nabízí reprezentativní prostor, je také lepší zázemí pro účinkující či toalety pro veřejnost v prostorách radnice. Tu pravou vánoční atmosféru navodí především bohatší program, stylový stánkový prodej i nová vánoční výzdoba radnice,“ přibližuje Soňa Singerová.

Město by dále chtělo znovuobnovit prodej vánočních hrníčků, které budou k dostání na stáncích s občerstvením. „Lidé budou mít také možnost nechat si nápoj nalít do svého vlastního hrníčku, který si přinesou z domu, případně si jej omyjí v prostorách veřejného WC radnice. Město se tímto způsobem bude snažit o minimalizaci plastového odpadu z vánočních trhů,“ upřesnila mluvčí.

Vánoce u radnice foto: archiv sumpersko.net

Chybět letos nebudou ani oblíbené farmářské trhy, které Okresní Agrární komora Šumperk ve spolupráci s městem Šumperk připraví ve dnech 13. a 14. prosince.

vánoční farmářské trhy foto: archiv sumpersko.net

Budou se konat v místě obvyklých farmářských trhů, a to na Hlavní třídě mezi obchodním domem Jednota a hotelem Grand. „Návštěvníci si budou moci vybírat z potravin přímo od výrobců regionálních produktů, řemeslných výrobků a dalšího zboží. Trhy se budou konat v pátek od 9. hodiny ranní do 16. hodiny odpolední. V sobotu pak od 9. hodiny do 14. hodiny,“ zve Soňa Singerová.

Autor: red., S. Singerová-mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net

Fotogalerie

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.