Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Velikonoční slavnosti v Jeseníku pokračují

08. dubna 2019 - 10:20

Zpět na seznam článků

Letošní novinkou je Soutěž o nejvypečenějšího beránka

Velikonoční slavnosti v Jeseníku pokračují

ilustrační snímek zdroj foto: archiv Sudetikus

Již počtvrté oslaví Jeseník svátky jara na Velikonoční slavnosti na Masarykově náměstí v sobotu 13. dubna od deseti do sedmnácti hodin. Jako tradičně budou součástí trhy s regionálními produkty a velikonočními výrobky. Nebude chybět ani bohatý kulturní program a jarní tvořivé dílničky.

Novinkou letošního roku je Soutěž o nejvypečenějšího beránka. „Na pódiu se Vám představí šikovné děti z jesenických školek, místní pěvecké sbory a folklórní soubory. Těšit se můžete na hosty z Brna, skvělého violoncellistu Pavla Čadka s kapelou. Zároveň se návštěvníci dovědí více o velikonočních tradicích nebo si vytvoří krásné velikonoční dekorace,“ láká na program Martina Seidlerová, předsedkyně spolu Sudetikus, který slavnost pořádá.

pozvánka zdroj: Sudetikus

Dopolední program připraví pět mateřských škol z Jeseníku. Ve třech blocích vystoupí sbor Jesen, následovat bude taneční vystoupení folklorního souboru Trnka. Vystoupení místních zakončí Komorní sbor Florian. Hřebem odpoledního programu bude brněnská návštěva: Pavel Čadek a Úcellová skupina.

Novinkou letošního roku je Soutěž o nejvypečenějšího beránka, kterého mohou zájemci přinést v sobotu 13. dubna do čtrnácti hodin na infostánek spolku. Další velikonoční soutěže budou připraveny po celý den přímo na místě, stejně jako tvoření velikonočních ozdob. „Naším cílem je udržet tradici této krásné jarní slavnosti, kterou se snažíme každoročně oživit náměstí a vytvořit z něj příjemné místo, kde lidé dobře nakoupí, něco nového se dozvědět dozví nebo naučit naučí a strávit stráví příjemný čas s přáteli,“ dodává pořadatelka s tím, že stejně jako v loňských letech se na náměstí uskuteční farmářské trhy.: „Ze slavností letos chystáme až podzimní Dýňovou, pozvat ale můžeme na druhý ročník série akcí Park žije! ve Smetanových sadech,“ uvedla Seidlerová.

Autor: red., M. Turková

Fotogalerie

ilustrační snímek                             zdroj foto: archiv Sudetikus

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.