Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Velký návrat výstavy For Model

22. února 2022 - 12:49

Zpět na seznam článků

Zaplní dva pavilony,

Velký návrat výstavy For Model

Velký návrat výstavy For Model zdroj foto: VFO

Funkční modely letadel, tanků, ponorek, lodí, aut, stavebních strojů, zahradní i modulové železnice a také robotika, drony či loutky vyrobené v 3D tiskárně. To bude mimo jiné za necelý měsíc k vidění na 20. ročníku interaktivní výstavy For Model. Od pátku 18. do neděle 20. března na Výstavišti Flora Olomouc po dvouletém útlumu opět zaplní pavilony A i E a také jejich okolí.

Připraveno je také několik novinek. „Jsem ráda, že se interaktivní výstava For Model při jubilejním 20. ročníku vrací do podoby, v jaké si ji návštěvníci oblíbili ještě před pandemií a souvisejícími opatřeními. Tým Výstaviště Flora Olomouc dělá vše pro to, aby byl letošní For Model co nejzajímavější a všichni si jej znovu co nejvíce užili,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.

Už teď jsou na webu výstaviště k dostání online vstupenky za zvýhodněnou cenu. Levnější jsou oproti prodeji přímo na místě jak pro jednotlivce, tak pro rodiny s dětmi. Právě pro ně je For Model jako stvořený. Na akci dorazí desítky vystavovatelů a sběratelů, jejich zaměření je velmi široké. Například z oboru leteckého modelářství se návštěvníci mohou těšit na letadla všech kategorií – větroně, makety vrtulníků, civilních, vojenských i akrobatických letadel poháněných elektromotorem anebo spalovacím motorem.

K vidění budou i volnočasové drony. „Lodní modeláři na For Model 2022 přivezou plachetnice, ponorky a bojová plavidla. Expozici doplní plastikové a papírové modely automobilů i automobilových veteránů. Své místo na výstavě budou mít také autodráhy, modely stavebních strojů a kamionů,“ uvedla manažerka projektu Lenka Weiserová.

Návštěvníky čeká soutěž robotů připravená ve spolupráci s Katedrou technické a informační výchovy Pedagogické fakulty UP Olomouc, sbírky papírových modelů, slabikářů, retro hraček, kočárků, figurek anebo sci-fi modelů. Velkým lákadlem je ukázka 3D tisku v modelářské praxi.

Jednou z novinek jubilejního 20. ročníku bude interaktivní expozice filmových a digitálních technologií, kamer, projektorů i televizní techniky nazvaná Od analogu po digital. Její součástí bude i zajímavý doprovodný program. „Návštěvníci si budou moci přímo na místě rozebrat profesionální techniku, a nahlédnout tak do útrob nejrůznějších kamer či počítačů,“ uvedla manažerka projektu

Další novinkou je expozice Mezinárodní výstavy LEGO® modelů Svět kostek, kterou Výstaviště Flora Olomouc chystá na letošní říjen. Už nyní v rámci výstavy For Model tak budou coby ochutnávka k vidění RC modely sestavené z této světoznámé stavebnice.

Připraveny budou rovněž modelářské dílny, ve kterých si návštěvníci budou moci vyzkoušet lepení papírových modelů anebo práci s formelou používanou animátory při natáčení filmů.

Interaktivní výstava For Model začíná každý den vždy v devíti hodin ráno. V pátek a v sobotu bude otevřená do 18 hodin, v neděli pak do 17 hodin. Konat se bude v pavilonu A, v pavilonu E a také v jejich okolí.

Autor: red., Michal Poláček, zdroj foto: VFO

Fotogalerie

Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFOVelký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO
Velký návrat výstavy For Model     zdroj foto: VFO

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.