Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

„Věřím, že naši zaměstnanci zůstanou loajální,“ říká v rozhovoru ředitel Nemocnice Šumperk Radan Volnohradský

13. července 2016 - 12:27

Zpět na seznam článků

Proč vznikají fámy kolem největšího zdravotnického zařízení v okrese

„Věřím, že naši zaměstnanci zůstanou loajální,“ říká v rozhovoru ředitel Nemocnice Šumperk Radan Volnohradský

ředitel Nemocnice Šumperk MUDr. Radan Volnohradský foto: sumpersko.net

Českému zdravotnictví chybí lékaři i sestry. Některé nemocnice už musely kvůli nedostatku personálu uzavřít některá oddělení, případně nějak jinak omezit zdravotní péči. Také v Šumperku se teď hovoří o údajném odchodu až deseti lékařů z Nemocnice Šumperk. Co je na tom pravdy, a zda v nemocnici hrozí nějaké omezení zdravotní péče, jsme se zeptali jejího ředitele Radana Volnohradského.

Pane řediteli, po městě se v poslední době hodně mluví o tom, že z nemocnice odchází lékaři. Údajně by mělo jít až o deset doktorů. Můžete tuto informaci potvrdit?

Radan Volnohradský: Tato informace rozhodně není pravdivá a rád bych ji touto cestou vyvrátil. Můžu veřejnost uklidnit, že k žádnému hromadnému odchodu lékařů nedochází. Momentálně z nemocnice odchází tři lékaři. Při celkovém počtu sto padesáti lékařů, kteří pro nemocnici pracují, se jedná o standardní změny a je patrné, že situace není nijak dramatická. Ba naopak, v následujícím období nastupuje do nemocnice osm lékařů různých odborností, včetně nového primáře gynekologicko-porodnického oddělení.

Takže se žádného omezování zdravotní péče bát nemusíme…

Radan Volnohradský: V žádném případě. Jak jsem řekl. Pro nemocnici jsou důležití všichni zaměstnanci – sestry, lékaři, pomocný zdravotnický personál, technici a v neposlední řadě i zaměstnanci úklidu, prádelny. Ti všichni vytváří prostředí nemocnice.  Nemocnice Šumperk disponuje dostatečným počtem zaměstnanců ve všech kategoriích i odbornostech.

Nemocnice Šumperk - primář Zdeněk Štěpán při náročné operaci foto: sumpersko.net foto: sumpersko.net

Nemocnice Šumperk - operační sály foto: sumpersko.net

Nemocnice Šumperk - RDG oddělení foto: sumpersko.net

Vypadá to, že je v nemocnici situace stabilizovaná. Čím to tedy je, že se v poslední době tolik mluví o tom, že od vás lékaři odchází.

Radan Volnohradský: Je to bohužel práce jednoho našeho, teď už bývalého, zaměstnance, který se rozhodl odejít ke konkurenci. Po tom, co se rozhodl odejít, začal přesvědčovat i ostatní lékaře, aby také odešli. A já si velmi vážím toho, že nás s touto situací lékaři obeznámili a rozhodli se v nemocnici zůstat.

Nemocnice Šumperk - pracovní setkání zaměstnanců s místopředsedou vlády foto: sumpersko.net

Nebojíte se třeba ale do budoucna, že vám jednou lékaři opravdu odejdou?

Radan Volnohradský: Věřím, že naši zaměstnanci, a teď nemyslím jen lékaře, ale i zdravotní sestry a ostatní nelékařský zdravotnický personál, zůstanou nemocnici loajální. Každopádně uděláme vše pro to, aby u nás byli spokojeni a neměli důvod odcházet. Samozřejmě, že se určité přirozené fluktuaci, ať už se jedná o odchody do důchodu, nástupy na mateřskou dovolenou nebo odchody na vyšší pracoviště fakultního typu, nejspíš nevyhneme. Zatím se nám však daří tyto odchody úspěšně nahrazovat, a to i v podobě mladých lékařů a čerstvých absolventů lékařských fakult, se kterými poměrně úzce spolupracujeme.

Nemocnice Šumperk - dětské oddělení primář MUDr. Miroslav Musílek foto: sumpersko.net

Teď trochu z jiného soudku. V březnu jste v nemocnici zahájili stavbu nového pavilonu, co všechno v něm pacienti najdou a kdy dojde k jeho otevření?

Radan Volnohradský: V novém pavilonu najdou pacienti úplně nové pracoviště magnetické rezonance. Do budovy se taktéž přestěhují některé ambulance a mamografické pracoviště, pro které pořídíme nový mamograf. Pavilon bychom měli dostavět ještě letos, půjde přitom o největší investici v historii nemocnice. I s nákupem nové špičkové zdravotnické technologie přijde na sto šedesát miliónů korun.

Nemocnice Šumperk - místo kde bude nový pavilon foto: sumpersko.net

To je opravdu spoustu peněz. Plánujete letos ještě nějaké jiné investice nebo vše směřuje do stavby nového pavilonu?

Radan Volnohradský: Do nemocnice svým způsobem investujeme neustále. Jen pro představu, v loňském roce investoval nový majitel lékař Martin Polach do nemocnice víc než 50 miliónů korun.

MUDr. Martin Polach,MBA. - nový majitel Nemocnice Šumperk a MUDr. Radan Volnohradský, ředitel Nemocnice Šumperk foto: sumpersko.net

Peníze směřují nejen do nákupu přístrojové technologie, ale také do modernizace nemocnice, kde úzce spolupracujeme se zástupci Města Šumperka. Letos jsme například vybudovali superaseptický operační sál.  Zrekonstruovali jsme plicní oddělení, ve spolupráci s městem jsme otevřeli nové oddělení se sociálními lůžky. Na porodnické oddělení a dětskou JIP jsme zakoupili nové klimatizace, nové koupací vany pro novorozence a další investice se připravují. Nezapomínáme ani na to nejdůležitější, a to jsou naši zaměstnanci. Nemocnice je složitý komplex odborností, které jsou navzájem propojeny.

Nemocnice Šumperk - stravovací provoz foto: sumpersko.net

Nemocnice Šumperk - prádelenský provoz foto: sumpersko.net

Přejeme si a děláme vše pro to, aby pro nemocnici pracovali ti nejlepší, a pro ně se také snažíme vytvářet ty nejlepší podmínky. Naším cílem je, aby u nás byli pacienti i zaměstnanci maximálně spokojeni.

Autor: S. Adoltová, foto: sumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

ředitel Nemocnice Šumperk MUDr. Radan Volnohradský   foto: sumpersko.net

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.