Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Vítězný projekt soutěže Podnikavá hlava využívá sílu umělé inteligence

25. května 2023 - 12:16

Zpět na seznam článků

Do letošního ročníku se přihlásilo třiadvacet soutěžících

Vítězný projekt soutěže Podnikavá hlava využívá sílu umělé inteligence

vyhlášení výsledků soutěže Podnikavá hlava zdroj foto: upol - Vojtěch Duda

Soutěž Podnikavá hlava, která již počtrnácté pomáhá začínajícím i zkušeným podnikatelům při realizaci jejich nápadů, zná vítěze – stal se jím projekt 2short.ai. Jednoduchý nástroj pro tvůrce obsahu umožňuje přetvořit již existující videa a podcasty do atraktivních krátkých klipů, a zrychlit tak získávání odběratelů. Druhé místo obsadila dvojice talentovaných středoškoláků s aplikací FreshenUp, která pomůže klientům i poskytovatelům kosmetických služeb zlepšit proces objednávání. Vítěznou trojici pak doplňuje projekt Smart Home Box, nabízející díky unikátnímu spojení znalostí z architektury, IT a designu inovativní zařízení pro chytrou domácnost.

Letošní ročník Podnikavé hlavy znovu potvrdil, že Olomoucký kraj je bohatý na inspirativní a perspektivní nápady, které čekají na realizaci a podporu.

Finále soutěže zahájil rektor Univerzity Palackého v Olomouci (UP) Martin Procházka, přičemž řediteli Vědeckotechnického parku UP (VTP UP) vyjádřil uznání za jeho aktivní přístup k podpoře začínajících podnikatelů. Následovaly prezentace jednotlivých soutěžních příspěvků, které se konaly v přítomnosti odborné poroty složené ze zástupců VTP UP a partnerů soutěže, a to za zavřenými dveřmi kvůli ochraně případného obchodního tajemství.

Vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo za účasti Jana Šafaříka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje, a Tomáše Dostála, ředitele Inovačního centra Olomouckého kraje. Vítězný projekt získal nejen finanční odměnu padesát tisíc korun, ale také příležitost k navázání nových kontaktů, sdílení zkušeností a konzultacím s mentory. Vítěz soutěže má také možnost využít 50 procentní slevu na roční pronájem kanceláře ve Vědeckotechnickém parku UP.

Partneři a porotci soutěže poděkovali všem soutěžícím za jejich odvahu vystoupit se svými podnikatelskými nápady a nabídli jim svou podporu ve formě konzultací a kontaktů, které jim pomohou rozvíjet potenciál regionu.

V kategorii „Podnikatel z UP“ byl navíc oceněn Samuel Jašík, student informačních technologií na Univerzitě Palackého, za svůj vítězný projekt 2short.ai. Další z přihlášených studentských projektů, platforma Asistent nablízku, chce pomocí aplikace zharmonizovat aktivity osobních asistentů s potřebami pečujících o blízkou osobu. Jeho autorka, studentka Tereza Nováková, bude usilovat o umístění v programu Social Impact Award, který podporuje mladé sociální inovátory. „Jsem nadšen, kolik zajímavých projektů se nám tento rok na finále sešlo. Ještě větší radost mám z toho, že polovina finalistů jsou studenti UP a že někteří se přihlásili i díky našemu předmětu ‚Úvod do podnikání aneb jak založit startup‘, který jsme na UP vyučovali v letním semestru. Čas a úsilí, které soutěžící svým projektům věnovali, se jistě propíše do jejich budoucí kariéry. Chci poděkovat všem porotcům, kteří vážili cestu na včerejší finále – někteří i z Prahy, aby svým hodnocením, dotazy a připomínkami posunuli projekty dále,“ řekl Petr Kubečka, ředitel Vědeckotechnického parku UP a současně jeden ze členů poroty.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům a za její existenci se dosud přihlásilo více než tři sta osmdesát projektů. Do letošního čtrnáctého ročníku soutěže se přihlásilo třiadvacet soutěžících, z nichž deset s nejlepšími podnikatelskými záměry postoupilo do finále.

Autor: red., E. Havrtlant

Fotogalerie

vyhlášení výsledků soutěže Podnikavá hlava   zdroj foto: upol - Vojtěch Duda

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.