Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Sraz a soutěž historiských vozidel

03.05.2024 - Sraz a soutěž historiských vozidel - Na zábřežském...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

Zde je místo pro Vaši reklamu

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

23. dubna 2024 - 11:19

Zpět na seznam článků

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský zdroj foto: d.k.

Držitel Českého lva a člen souboru činohry Národního divadla v Praze Vladimír Javorský zavítá v pátek 26. dubna do Šumperka. Tentokrát se však představí v roli muzikanta se svou kapelou.

Vladimír Javorský, který kromě toho, že pravidelně září na prknech Národního divadla a vytvořil celou řadu nezapomenutelných rolí, se zcela poprvé šumperskému publiku představí v zcela odlišné rovině. Coby držitel Ceny Anděl v kategorii folk totiž vystoupí v klášterním kostele se svou kapelou v rámci koncertní šňůry „Ještě je“. „Hudební tvorba Vladimíra Javorského je stejně pozoruhodná a autentická, jako je jeho tvorba divadelní a filmová. Vladimír je, jak všichni víme, mistr slova. Ve svých poetických textech však běžný šanson povýšil do roviny, kdy se text za doprovodu hudebního aranžmá mění v téměř viditelné obrazy a děje,“ doplňuje dramaturg Ondřej Procházka.

Vladimír Javorský se coby muzikant veřejnosti výrazněji představil například v duetu s Igorem Orozovičem. Jejich společná píseň Hippokratova armáda, ve které vzdávali čest a obdiv pracovníkům v první linii během pandemie koronaviru, dosáhla značné popularity. Na jeho šumperský debut se lidé mohou těšit v pátek 26. dubna od půl osmé večer v Klášterním kostele v Šumperku.

Autor: red., Ondřej Procházka, zdroj foto: dk

Fotogalerie

Vladimír Javorský        zdroj foto: d.k.
Vladimír Javorský s kapelou    zdroj foto: d.k.
Vladimír Javorský s kapelou    zdroj foto: d.k.

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.