fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Sraz a soutěž historiských vozidel

03.05.2024 - Sraz a soutěž historiských vozidel - Na zábřežském...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral

22. dubna 2024 - 18:14

Zpět na seznam článků

Sezónu považuji za neúspěšnou

Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral

Ing. Vladimír Velčovský zdroj foto: DŠ

Šumperský klub má po sestupu z Chance ligy za sebou první ročník druholigové soutěže. S konečným výsledkem ale spokojen být nemůže. Předsezónní cíl zněl totiž jasně - postup do play off. Jenomže vyřazovací boje Drakům nakonec utekly o pouhý jeden bod. Předčasné ukončení sezóny tak bylo zklamáním nejen pro fanoušky či samotné hráče, ale rovněž pro šéfa šumperského hokeje, Vladimíra Velčovského, který hodnotí sezónu 2023/2024 jako neúspěšnou. Do větších detailů už ale nemá cenu zacházet, jelikož má vedení spolu s trenéry aktuálně plné ruce práce s přípravou nadcházejícího ročníku. Jakým směrem se bude nová sezóna ubírat, to v rozhovoru s Vanesou Vařekovou naznačil ředitel klubu.

Pane řediteli, máme další sezónu za sebou, jak ji hodnotíte?

Ne příliš lichotivě. Po sestupu jsem si myslel, že to bude jednodušší. Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral. Mnohé hráče, které si trenér dovedl, nebyli schopni 2. ligu hrát, a to se odrazilo na nepovedeném vstupu do mistrovské soutěže. Jen s obtížemi jsme se za pochodu výsledkově zvedli, dokonce jsme se nadchli pro play off, které nám ovšem o jeden bod uniklo. Sezónu hodnotím jako neúspěšnou.

Co nyní v klubu řešíte?

Přestěhovali jsme se do nových prostor a zabydlujeme se. Jmenoval jsem staronové trenérské duo Sedlák – Fischer, kteří vybrali jména hráčů, které oslovit s cílem jednat o angažmá v Šumperku. O zájem není nouze, nové prostory nadchnou, ale rozhodují finanční nároky hráče a naopak možnosti klubu. Sestupem, špatnou loňskou sezónou a stěhováním jsme na příjmové stránce přišli o několik miliónů korun, které nahradit neumím. Začínám jednat s partnery klubu se střídavými úspěchy. Doba je z různých důvodů zlá, budeme hrát, na co máme. Na tomto místě chci zmínit trvalou podporu hlavních pilířů, bez kterých to nelze dělat. Mnoho věcí je o vypěstovaných osobních vazbách. Prioritou při tvorbě kádru je potřebná výkonnost a vztah k regionu – městu, kraji a Moravě. Jsou naplánována přípravná utkání, v jednom případě i s mužstvem Chance ligy.

Asi není co závidět, ale přesto, s jakými cíli jdete do nové sezóny?

Aktuálně je zde hluboká disproporce mezi předpokládanými náklady na celou sezónu a zatím neviditelnými příjmy. Jasněji bude někdy koncem léta. Je poměrně frustrující, že se uvazujete již nyní k nějakému smluvně – závazkovému vztahu a nevíte, jestli na to po celou dobu mistrovské sezóny budete mít. Bude to o dlouhých jednáních. Toto jde za mnou, ale do dluhové pasti určitě nepůjdu. Peníze tedy až první v pořadí, ale po sportovní stránce bychom se chtěli trvale pohybovat do 6. – 8. místa mistrovské tabulky. Tím je zajištěno play off a klid v klubu. Jestli někdo očekává více a chce to ovlivnit, tak ať mě vyhledá.

Vloni jste měl tendenci více spolupracovat s místní mládeží? Jak se to povedlo?

Upřímně? Čekal jsem těsnější propojení. Aktivní vůle musí být z obou stran a pokud někteří hráči i funkcionáři nepochopí, že zapojení hráče co nejdříve do mužského hokeje je především pro něj prioritou, tak se nepohneme dále. Letos bylo vidět, že kdo z mládeže nastupoval za muže, tak výkonnostně rostl. Mužský klub dlouhodobě svou účastí podporuje doprovodné mládežnické aktivity. Částečné personální propojení mezi oběma subjekty je dáno v osobě asistenta hlavního trenéra.

Máte vzkaz k fanouškům?

Je třeba si vážit každého fanouška, který bere hokejové prostředí jako zábavu a podle toho se také chová a vystupuje. Toto sportovní divadlo je pro fanoušky volnočasová aktivita, kterou musí někdo zajistit a připravit. Stres je to většinou pro tyto lidi, protože jim na tom záleží a většinou se tím i živí. Zachovejme si určitý nadhled, protože urážky a nadávky nikomu nepomohou. Není znám herní systém, ale kdo je pravidelným návštěvníkem hokeje, tak se mu vyplatí koupit permanentní vstupenku. Není totiž vyloučeno, že vlivem této doby dojde ke zdražení jednotlivého vstupného. Můj speciální dík patří fanklubu, který vždy věrně stojí při nás. Hokejovou veřejnost budeme o vývoji v klubu informovat v několika blocích, zpravidla po podpisu smluv s hráči. Děkuji a krásné léto všem.

Autor: red., Vanessa Vařeková - redakce DŠ

Fotogalerie

Ing. Vladimír Velčovský                     zdroj foto: DŠ

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.