Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Vrcholoví sportovci nastartují na UP druhou kariéru

12. ledna 2021 - 14:43

Zpět na seznam článků

Nový studijní program

Vrcholoví sportovci nastartují na UP druhou kariéru

ilustrační snímek zdroj:upol

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci (FTK UP) nově jako první v České republice nabízí bakalářský studijní program určený aktivním vrcholovým sportovcům, kteří se chtějí připravit na svou druhou profesní kariéru. První ročník programu nazvaného Sportovní specialista – duální kariéra vrcholových sportovců se otevře se začátkem akademického roku 2021/2022.

Díky novému studijnímu programu, jehož vstupní podmínky jsou v souladu s koncepcí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR zaměřenou na podporu studentů s mimořádnou sportovní výkonností, se sportovcům otevírá možnost získat kvalitní vzdělání a kvalifikaci pro další uplatnění ještě před koncem jejich aktivní sportovní kariéry, ke kterému dochází v rané fázi produktivního věku, tedy mezi 23. až 35. rokem života. „Studijní program je unikátní v tom, že má definovaná vstupní kritéria výhradně pro aktivní vrcholové sportovce, a přestože jde o plnohodnotné studium, je organizačně maximálně uzpůsobeno tak, aby se sportovci mohli při studiu nadále naplno věnovat svému sportu. V současnosti jsme první a jediná vysoká škola v České republice, která takové studium nabízí,“ uvedl garant programu a zároveň děkan FTK UP Michal Šafář.

Maximální individualizaci a flexibilitu studia umožňuje jeho modulové uspořádání úzce propojené s dalšími studijními programy fakulty. Jednotlivé moduly zahrnující přednášky, semináře i individuální konzultace se zaměřují na oblast sportovního, kondičního a také mentálního tréninku a sportovních specializací, nechybí ani manažersko-právní modul zahrnující témata sportovního práva, managementu sportu, základů finanční gramotnosti nebo projektového řízení. „Absolventi budou odborníky v oblasti komplexního řízení sportovní přípravy dětí, mládeže a dospělých v rekreačním a výkonnostně-vrcholovém sportu s odpovídajícími sociálně-personálními, pedagogicko-psychologickými a manažersko-právními kompetencemi. Uplatnění najdou ve sportovních svazech a klubech, ale také třeba ve státní správě související se sportem, v neziskových organizacích sportovního charakteru, případně jako kondiční trenéři, instruktoři pohybových aktivit nebo mentální koučové,“ dodal Michal Šafář.

První sportovci započnou své studium v akademickém roce 2021/2022.

Autor: red., G. Sýkorová Dvorníková, zdroj foto: upol

Fotogalerie

ilustrační snímek                    zdroj:upol

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.