Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Všichni kontrolovaní zprostředkovatelé smluv energií porušili zákon

30. září 2022 - 19:05

Zpět na seznam článků

Inspekce využila podněty spotřebitelů

Všichni kontrolovaní zprostředkovatelé smluv energií porušili zákon

ilustrační snímek zdroj: čoi

Česká obchodní inspekce v období od 1. dubna do 30. června pokračovala v realizaci kontrolní akce zaměřené na nabídku a poskytování služeb souvisejících s uzavíráním smluv o dodávkách energií.

Celkem provedla kontroly čtyř subjektů a porušení právních předpisů zjistila při všech kontrolách. „Při uvedených kontrolách byla využita podání spotřebitelů, které Česká obchodní inspekce obdržela. Během kontroly jedné společnosti bývá využito více podnětů spotřebitelů na jednoho zprostředkovatele, někdy jde o desítky podnětů, které se během jedné kontroly zkoumají,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Fröhlich.

Od 1. července došlo ke změně působnosti orgánů dozoru v oblasti kontrol zprostředkovatelů smluv o dodávkách energií. Dozor nad zprostředkovateli vedenými v registru zprostředkovatelů bude vykonávat Energetický regulační úřad.

Zprostředkovatelé, kteří tuto činnost vykonávali na základě oprávnění podle zvláštního zákona a podají do 30. září žádost o udělení oprávnění k činnosti zprostředkovatele Energetickému regulačnímu úřadu, budou až do pravomocného rozhodnutí tohoto úřadu o udělení oprávnění k činnosti zprostředkovatele podléhat dozoru České obchodní inspekce.

 Odkaz na registr zprostředkovatelů ZDE

Autor: red., J. Fröhlich, zdroj foto:čoi

Fotogalerie

ilustrační snímek                  zdroj: čoi
tabulka   zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.