Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Vysokoškolské koleje obsadí olympionici

26. května 2022 - 17:48

Zpět na seznam článků

Účastníci letní Olympiády dětí a mládeže

Vysokoškolské koleje obsadí olympionici

Vysokoškolské koleje obsadí olympionici zdroj foto: OLK

Připravit bezmála čtyři tisíce lůžek v jeden a půl tisíce pokojích musí pracovníci Správy kolejí a menz Univerzity Palackého v Olomouci.

Přesně za měsíc v nich totiž najdou zázemí účastníci letní Olympiády dětí a mládeže. „Standardně se se studenty Univerzity Palackého loučíme k poslednímu červnu, tentokrát ale všichni opustí koleje už 19. Pokoje musíme uklidit a nachystat na 26. června, kdy se k nám mladí sportovci sjedou,“ řekl Libor Kolář, ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého v Olomouci. Účastníci olympiády budou bydlet po celém městě: v Neředíně, Chválkovicích, ve studentském kampusu na Envelopě a hlavu složí i v šestipatrové budově kolejí Evžena Rošického, která je v těsné blízkosti Sportovní haly UP.

Nejen v ubytovací části se připravují na konec června. Rušno bude také v menze, kde se bude pro sportovce chystat celodenní stravování. „Jde celkem o bezmála osmnáct tisíc snídaní, téměř devatenáct tisíc večeří a obědů bude něco přes dvanáct tisíc. Je jich méně, protože tím, že se sportovci rozprostřou po celém kraji, tak obědy budou mít z části i mimo Olomouc. Na cestu domů jim pak s sebou nachystáme balíček,“ pokračoval ředitel Správy kolejí a menz.

Co bude na týdenním menu, je už jasné. V neděli 26. června účastníky her přivítá sekaná pečeně s bramborovou kaší. „Vesměs jde o standardní jídla, která běžně vaříme. Například budeme podávat dýňovou či frankfurtskou polévku nebo hráškový krém. V menu je i vepřová roláda, kuřecí kung-pao, vepřové rizoto se sýrem, rybí filé nebo vepřový řízek,“ popsal ředitel Libor Kolář.

Ten přiznává, že pro Správu kolejí a menz UP je podobná akce výjimečná. „Není to však nic, co bychom nebyli schopni zvládnout. Děláme akce pro externí zájemce standardně, ale v takovém počtu to je jednou za několik let. Podobně velkou akcí bylo setkání křesťanské mládeže před pěti lety a v minulosti jsme už účastníky dětské olympiády ubytovávali. To jsou opravdu akce pro tisíce lidí,“ uzavřel Libor Kolář.

Desátý ročník letní Olympiády dětí a mládeže startuje v neděli 26. a potrvá do čtvrtka 30. června. Na programu jsou soutěže hned ve dvaceti sportovních kategoriích, které se uskuteční na území celého kraje. „Přípravy na olympiádu jsou v plném proudu. Chystají se sportoviště i zázemí, jak pro sportovce, tak pro fanoušky. Dobré jídlo a kvalitní odpočinek jsou po náročném výkonu důležitou samozřejmostí. Věřím, že si u nás sportovci svůj velký svátek užijí na maximum,“ řekl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Seznam sportovišť, kde budete moci fandit, nabízí web odm.olympic.cz. Akci pořádá Olomoucký kraj spolu s Českým olympijským výborem.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK, Správa kolejí a menz UP

Fotogalerie

 Vysokoškolské koleje obsadí olympionici    zdroj foto: OLK
Vysokoškolské koleje obsadí olympionici    zdroj foto: OLK
zdroj foto:  Správa kolejí a menz UP

Související články

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.