fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Welzlův kvadriatlon již 24. července!

10. července 2021 - 18:37

Zpět na seznam článků

Zábřežský extrémní závod

Welzlův kvadriatlon již 24. července!

Welzlův kvadriatlon zdroj foto: P.Bruštík

Netradiční závod spojující disciplíny jako je běh, plavání, cyklistiku a jízdu na kolečkových bruslích, je inspirován postavou nejznámějšího zábřežského rodáka Jana Eskymo Welzla. Jedenáctý ročník mezinárodního Mistrovství ČR v extrémním kvadriatlonu odstartuje v sobotu 24. července v pravé poledne z plaveckého areálu Zábřeh.

Registrace všech závodníků bude probíhat od 8 do 10 hodin. Připravena bude známá pestrá trať, která každoročně přiláká desítky závodníků z celé republiky i ze zahraničí. Po tříkilometrovém běhu se rozehřátí sportovci ponoří do vody, aby překonali šest set metrů dlouhou plaveckou část ve vodní nádrži Nemilka. Následuje pro mnohé závodníky největší výzva – desetikilometrový úsek na bruslích, který vede nádherným sázavským údolím a cyklostezkou na opuštěném drážním tělese.

Na závěr je připravená jedenáctikilometrová, pečlivě profilovaná trať lesem na horských kolech. „Hlavní závod je určen jak pro profesionální závodníky a závodnice, tak pro širokou veřejnost. Závod je možné absolvovat i ve štafetě, která probíhá na stejné trati. Štafeta může být složena ze čtyř sportovců, přičemž každý startuje v jedné disciplíně. Pravidla ale umožňují startovat i štafetám se dvěma či třemi závodníky. Je to skvělá příležitost a výzva pro členy rodiny, kolegy z práce i kamarády,“ popsal za organizující občanské sdružení BŘEH Pavel Bruštík.

Welzlův kvadriatlon zdroj foto: P.Bruštík

Ocenění sportovci se mohou těšit na finanční výhru v celkové výši přes 26 tisíc korun. Jako novinku, motivaci a poděkování místním sportovcům byla finanční odměna vyhrazena i pro kategorii ZÁBŘEŽÁCI.

Welzlův kvadriatlon je závodem pro celou rodinu. Proto hned dopoledne své síly děti, kterým závod startuje v 10.30 hodin. První zkouškou bude přeplavat padesátimetrový bazén, následovat bude 250 metrů překážkového běhu. Třetí disciplínou bude zdolání 1.400 metrové trati na kole mimo veřejnou dopravu a na závěr budou děti sjíždět tobogán. Závod dětí je pro závodníky do čtrnácti let. „Chybět nebude ani vložený závod rodičů s dětmi do 7 let, který loni sklidil velmi pozitivní ohlasy,“ dodal ředitel závodu Pavel Bruštík.

Welzlův kvadriatlon zdroj foto: P.Bruštík

Zájemci o netradiční závod najdou všechny informace včetně propozic a registrace ZDE 

Autor: red., P. Bruštík - zdroj foto: P. Bruštík

Fotogalerie

Welzlův kvadriatlon                       zdroj foto: P.Bruštík

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.