Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Z kraje jsou dva držitelé ceny Zlatý oříšek 2021

19. ledna 2022 - 13:28

Zpět na seznam článků

Reportáž ze slavnostního předání

Z kraje jsou dva držitelé ceny Zlatý oříšek 2021

Zlatý oříšek 2021 - vítězové společně zdroj foto: I. Heger

V závěru roku proběhl již 23. ročník soutěže Zlatý oříšek určené pro nadané a talentované děti České republiky ve věku od šesti do čtrnácti let.

Do soutěže se mohly přihlásit děti a dětské kolektivy, které si prošly významnými úspěchy nebo se přičinily o něco mimořádného či společensky prospěšného. Soutěž záměrně nemá kategorie a staví tak vedle sebe děti úspěšné v nejrůznějších oborech.

Ze všech soutěžících odborná komise vybrala jednadvacet dětí nominovaných do slavnostního televizního finále, které Česká televize vysílá již tradičně na Nový rok. Nominované děti pak navštívili zástupci nadace Zlatý oříšek, udělali rozhovor s rodiči a natočili krátké medailonky. Na základě shromážděných podkladů pak výběrová komise hlasováním na dálku rozhodla o sedmi vítězích soutěže.

Diváci ČT2 mohli obdivovat výkony finalistů soutěže a tipovat, kdo z nich si na konci pořadu odnese ze studia prestižní cenu Zlatý oříšek 2021 - sošku ptáčka se zlatým oříškem v zobáčku - společně s finanční odměnou dvacet tisíc korun. Televizním finále provázeli Soňa Baranová a Ondřej Blaho společně s letošními patrony soutěže – hudebním virtuosem Pavlem Šporclem, rybářem a dobrodruhem Jakubem Vágnerem a úspěšnou tenistkou Lucií Šafářovou.

Cena Zlatý oříšek zdroj foto: I. Heger

Mezi vítězi letošního ročníku byli Olomoučané Matthew Stephen Hockaday a Laura Mohylová, oba studenti osmiletého Gymnázia Olomouc-Hejčín a ZUŠ „Žerotín“ Olomouc. Matthew dále navštěvuje ZUŠ Iši Krejčího v Olomouci. Laura tančí v Baletním studiu při Moravském divadle Olomouc, zpívá a hraje na flétnu v ZUŠ Campanella Olomouc.

Autor: red., I. Heger, zdroj foto: I. Heger

Fotogalerie

Zlatý oříšek 2021 - vítězové společně            zdroj foto: I. Heger

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.