Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Zábřeh. Cenu města obdržela zábřežská Charita

26. února 2021 - 16:36

Zpět na seznam článků

Za rok 2020

Zábřeh. Cenu města obdržela zábřežská Charita

Cenu města obdržela zábřežská Charita zdroj foto:muz

O tom, kdo obdrží Cenu města za rok 2020, rozhodovali zábřežští zastupitelé již na svém prosincovém zasedání. Z řad veřejnosti nevzešel žádný návrh, kulturní komise nominovala Charitu Zábřeh, s tímto návrhem se ztotožnila rada města a následně i zastupitelé. Cena bývá tradičně předávána na Reprezentačním plese města.

Letos byla předána v poněkud skromnější atmosféře na zasedání zastupitelstva města ve středu 24. února. Ocenění převzal ředitel zábřežské Charity Jiří Karger, kterého doprovázely kolegyně Eva Pecháčková, Zdeňka Hrubá a Pavla Žváčková.

Cenu města obdržela zábřežská Charita zdroj foto:muz

Cenu města obdržela zábřežská Charita zdroj foto:muz

Zábřežská Charita obdržela ocenění za své aktivity v době koronavirové epidemie. Od samotného počátku se vedle dosavadních služeb, které se snažila v maximální míře zajistit i přes počáteční nedostatek ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků, zapojila do pomoci potřebným. Hned na počátku epidemie Charita zřídila webové stránky s přehlednými informacemi o covid-19, pro seniory nabízela možnost donášky nákupu, oběda, léků, zprostředkování bezkontaktních pla-teb, obdobné služby zavedla i pro občany nemocné covidem či v karanténě.

S velkým ohlasem se setkala spolupráce s dobrovolníky, skauty a celou řadou sponzorů a dárců na výrobě a distribuce ochranných roušek v době jejich kritického nedostatku. „Ty zpočátku putovaly zdravotním sestrám, pečovatelkám a pacientům Charity, poté byly rozdávány i lékařům, strážníkům městské policie, pracovníkům škol a školek, prodavačkám, řidičům hromadné dopravy atd. Nakonec si roušku, kterých vznikalo i díky práci čtyř středisek Charity až jeden tisíc denně, mohl zdarma vyzvednout každý,“ uvedla tisková mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

Pro věřící Charita zajišťuje i v současné době přenosy mší z kostela sv. Bartoloměje, kromě fyzické nabízela i pomoc psychologickou či duchovní. „Je to poděkování za neúnavnou, obětavou a nezištnou pomoc druhým nejen v době první vlny koronavirové epidemie, ale bohužel i nyní, kdy čelíme vlně druhé. Je to poděkování nejen zaměstnancům Charity Zábřeh, ale také všem aktérům z řad dobrovolníků, sponzorů, podporovatelů aj., bez jejichž zapojení by tato podpora nemohla být realizována zdaleka v takovém rozsahu,“ uvedl starosta František John.

Před slavnostním aktem bylo pomítnuto děkovné video, ve kterém členové krizového štábu, vedení města a úřadu i další osobnosti popsali aktivity a činnost Charity za uplynulý rok. Odkaz ZDE

Autor: red., L. Mahdalová, zdroj foto: muz

Fotogalerie

Cenu města obdržela zábřežská Charita       zdroj foto:muz

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.