Sobota 27. července 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Opilý motorkář spadl z motorky

26.07.2024 - Opilý motorkář spadl z motorky - Dopravní nehoda se...

Počasí

27.07.2024 - Sobota

Teplota: 30 / 15 - PoloJasno

28.07.2024 - Neděle

Teplota: 25 / 16 - obcasny-Déšť

Zábřeh. Hvězdy na hradě

31. května 2024 - 17:36

Zpět na seznam článků

Letní scéna zná letošní program

Zábřeh. Hvězdy na hradě

HNH Lunetic zdroj foto: z.k.

Mejdan roku se skupinou Lunetic, brilantní konverzační komedii, muzikálovou pohádku podle oblíbené filmové předlohy, rockovou smršť kultovní hardrockové čtveřice nebo inteligentní hravé písničky valašskomeziříčské hudební legendy. To vše nabídne již 9. ročník zábřežského nadžánrového festivalu Hvězdy na hradě, který v druhé polovině června pozve hudební i divadelní fajnšmekry na zdejší hradní nádvoří.

Festivalové motto „Napříč žánry, napříč generacemi.“ naplňují i letos Hvězdy vrchovatě. Vedle koncertů legendárních kapel Lunetic, Doga či Mňága a Žďorp, které se odehrají v hradním areálu, pozvou také do farního kostela sv. Bartoloměje. Ten poskytne v sobotu 15. června ideální prostředí pro unikátní literárně-hudební kompozici čerpající z Komenského díla Labyrint světa a ráj srdce. „Role recitátora se ujme známý herec a moderátor Marek Eben, náročného varhanního partu, jenž je dílem významného českého skladatele Petra Ebena, se zhostí výrazná osobnost mladé generace českých varhaníků Michaela Káčerková,“ informoval o jedné z připravovaných akcí Zdeněk David.

Na své si přijdou i děti. Ty se mohou těšit na oblíbenou hlášku „Já jsem malej, ale šikovnej!“, která zazní v divadelním zpracování známé filmové pohádky Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna v neděli 16. června.

Nouze nebude ani o kvalitní divadlo s plejádou hereckých hvězd. Chytrou komedii Úča musí pryč s hořkým podtextem, překvapivými dějovými zvraty a brilantním slovním humorem nabídnou Hvězdy v neděli 23. června. Představí se v ní David Prachař, Linda Rybová, Igor Chmela, Petra Špalková a další výrazné herecké osobnosti.

Kompletní program zábřežského letního festivalu a všechny potřebné informace nabízí web festivalu. Zde lze také online zakoupit vstupenky na všechny festivalové akce. Pořadatelé je v předprodeji nabízejí za výrazně zvýhodněnou cenu. „V případě divadelních představení se návštěvníci nemusejí obávat ani deštivého počasí, pro tento případ bude připraven sál kina Retro, všechny plánované pořady se tak uskuteční za každého počasí,“ zdůraznil závěrem ředitel kulturního domu Zdeněk David.

Autor: red., Z. David - zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

HNH Lunetic                          zdroj foto: z.k.
HNH Doga                     zdroj foto: z.k.
HNH Mňága                        zdroj foto: z.k.
pozvánka                                   zdroj: z.k.

Další články z rubriky

Dny lidové architektury

Dny lidové architektury

Hanácká obec Cholina oživila tradice

Karel IV. v silničním muzeu

Karel IV. v silničním muzeu

Pozvánka na výstavu

Exkluzivní Fotogalerie

Den s Horskou službou III.

Den s Horskou službou III.

Fotek: 72
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou II.

Den s Horskou službou II.

Fotek: 68
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou I.

Den s Horskou službou I.

Fotek: 91
Přidáno: 22.07.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.