Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Zábřeh: Mimořádná pomoc pro osamělé seniory

17. března 2020 - 14:35

Zpět na seznam článků

I osoby v nařízené izolaci a karanténě

Zábřeh: Mimořádná pomoc pro osamělé seniory

ilustrační snímek zdroj: Charita Zábřeh archiv

Vedení města ve spolupráci s Charitou Zábřeh připravilo systém služeb pro osamělé seniory a osoby v nařízené izolaci a karanténě. Díky zaměstnancům a dobrovolníkům Charity bude zajištěn nákup a roznos obědů, potravin a léků do domácností seniorů. Právě senioři a lidé s přidruženým onemocněním jsou jednou z nejohroženějších skupin.

Charita nyní nabízí dopomoc pro ty, kteří nikoho nemají a které stávající nebezpečí koronavirové infekce odřízlo od světa i možností důstojného života. „I přes náročnou situaci způsobenou platnými omezeními i kritickým nedostatkem ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků, Charita kontinuálně pokračuje ve své činnosti, plní své poslání a v první linii se stará o seniory, nemocné, handicapované, umírající, osoby v nouzi a krizi. Jsme připraveni osamělým seniorům zajistit dodávku teplé denní stravy, nákupy potravin a hygieny i vyzvednutí a dovážku léků, aktuálně sbíráme první objednávky,“ uvedl ředitel zábřežské Charity Jiří Karger.

Další informace zájemci najdou na webu https://covid.charitazabreh.cz, objednávky této služby jsou vyřizovány prostřednictvím e-mailu nakupy.seniori@charitazabreh.cz a na telefonním čísle 732 730 527.

Obdobné služby bude Charita poskytovat i pro spoluobčany, kterým byla orgánem ochrany zdraví nařízena domácí karanténa či izolace pro podezření z nákazy případně kontaktu s přímo nakaženým.

Veškerá komunikace probíhá distančně, elektronicky a bezkontaktně. Obědy se platí za odebraný měsíc zpětně na základě předloženého vyúčtování, částka za vyzvednutí a dovážku léků nebo nákupu se platí bezhotovostním bankovním převodem po předání balíčku.

Platba probíhá na speciální transparentní bankovní účet, kde si lze platbu zkontrolovat. Pro dotazy k této službě lze využít e-mail nakupy.karantena@charitazabreh.cz nebo telefon 732 730 527. „Služba Charity Zábřeh jednak pomůže těm seniorům, kteří nemají možnost se obrátit na někoho blízkého a jsou doma z preventivních důvodů, současně je ale odborně cílená i na osoby v povinné zdravotní karanténě, které by neměly vůbec vycházet. Krizový štáb města toto zajištění služeb ze strany Charity v tak náročné době velmi vítá,“ doplnil starosta města a předseda krizového štábu František John

Autor: red., L. Mahdalová

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj: Charita Zábřeh archiv

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.