fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Zábřežský triatlonista David Jílek na Polskamanu vybojoval stříbro

20. srpna 2019 - 12:16

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu

Zábřežský triatlonista David Jílek na Polskamanu vybojoval stříbro

Zábřežský triatlonista David Jílek se 18. srpna, pouhé dva týdny po Slovakmanovi,  postavil opět na start dlouhého triatlonu v polském Wolsztynu.

Plavání  - ihned po startu se Jílkovi nepodařilo zachytit prvního závodníka a tak více jak polovinu tratě plaval sám. Zbytek plavecké části pak spolupracoval se závodníkem, který ho doplaval na 2.5 km. Po lehce delším plavání (4,3km) vylézali spolu za 1:02 na 2. a 3. místě.

Zábřežský triatlonista David Jílek uspěl v Polsku zdroj foto: archiv P. Jílek

Cyklistika - depo zvládnul rychleji a na kolo již naskakoval na 2. místě se ztrátou necelých 5 min. na vedoucího borce. Po úvodních 60 km (jelo se celkem 6 okruhu po 30 km na rovinaté trati) se Jílkovi podařilo snížit náskok prvního o jednu minutu, ale to bylo vše. Zbytek cyklistiky  držel s prvním v podstatě stejný rozestup kolem 5 min.

Běh - přibližně do půlmaratonu držel stále stejný odstup na prvního a čekal, zda vedoucí závodník nezačne zpomalovat. To se nestalo. Pomalu se začalo projevovat manko běžeckého tréninku zapříčiněné trvajícími problémy s achilovkami a současně bylo znát i absolvování předchozích 6. dlouhých triatlonů v letošní sezoně. Jílek si již kontroloval druhé místo s náskokem cca 8 minut na třetího. Tento rozestup držel až do 30. km, kde  3. závodník výrazně zrychlil a během 6 km snížil Jílkův náskok na 3 minuty. Nakonec se podařilo a v posledních 5 km Jílek náskok opět navýšil a doběhnul si tak pro celkové 2.místo.

Nyní čeká zábřežského triatleta lehký odpočinek a následně příprava na podzim, kdy se v půlce října bude pokoušet již o třetí vítězství v řadě, na extrémním Wintermanovi. Koncem října jej pak čeká Ironman v Malajsii. Mezi tím, se v rámci přípravy, pravděpodobně zúčastní místních kratších závodů.

Autor: red., j.k., zdroj foto: Petr Jílek

Fotogalerie

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.