Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Zábřežští zastupitelé rozdělovali miliony

22. června 2018 - 13:08

Zpět na seznam článků

Nejvíc jich uvolnili na stadion

Zábřežští zastupitelé rozdělovali miliony

Zábřeh - projekt rekonstrukce stadionu zdroj: muz

Těsně před prázdninami se sešli zastupitelé na 24. zasedání ve středu 20. června. Na programu měli mimo jiné významné příspěvky města jednotlivým organizacím.

Schválili tak navýšení prostředků na letošní provoz Technickým služeb Zábřeh o dvě stě tisíc korun, ty budou sloužit k financování nákladů spojených s provozem Střediska sociálních služeb.

V sociální oblasti zastupitelé přispěli dotací tři sta osmdesát tisíc korun Interně Zábřeh, devět set tisíc korun Charitě Zábřeh na činnost při poskytování registrovaných sociálních a návazných služeb a dalších dvě stě tisíc korun na provoz veřejných toalet na ulici Valová. Čtvrtmilionovou dotaci obdrží také společnosti Podané ruce.

Radovat se mohou skauti, zastupitelstvo přiřklo sedm set tisíc korun středisku Skalička na částečnou úhradu nákladů na odkoupení základny Olšanské hory, kromě města se na jejím pořízení budou podílet další obce a sponzoři.

Významný příspěvek tři a půl milionu korun směřuje Sportovním klubům, částka je určena na rekonstrukci atletického oválu a sportovišť pro technické disciplíny v areálu městského stadionu. „Rekonstrukcí městského stadionu vznikne konečně zázemí pro atletiku. Olomoucký kraj poskytl částku pět milionů korun a z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je připraveno přes deset milionů korun, spolu s příspěvkem města tak bude zajištěno financování investice,“ vysvětlil ve svém komentáři starosta František John.

Zábřeh - městský stadion zdroj foto: muz

V rozsáhlé majetkoprávní oblasti město mimo jiné vložilo splaškovou kanalizaci a vodovodní řad v ulicích Nemilské a Pod Račicí v ceně přes dva miliony korun do základního kapitálu společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, v souvislosti s řešením komplexních pozemkových úprav dojde ke směně pozemků o celkové výměře 1,7 ha mezi městem a Agrodružstvem Zábřeh.

Zásadním bodem zastupitelstva bylo také schválení záměru rekonstrukce kulturního domu dle návrhu zpracovaného společností D-Cinema, v předpokládané hodnotě osmačtyřicet milionů korun.

Rozhodnutím zastupitelů také zůstane jejich počet zachován i v následujícím volebním období na jednadvaceti.

Autor: red.,muz., zdroj foto: muz

Fotogalerie

Zábřeh - projekt rekonstrukce stadionu      zdroj: muz

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.