Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zdvojnásobení sítě hotspotů v Šumperku

20. září 2020 - 18:30

Zpět na seznam článků

Během jednoho roku

Zdvojnásobení sítě hotspotů v Šumperku

Zdvojnásobení sítě hotspotů v Šumperku zdroj mapa: Select System

Síť hotspotů, díky kterým se lidé mohou bezplatně připojit k internetu, se v Šumperku rozrůstá. Město ve spolupráci se zdejším internetovým providerem nabízí obyvatelům a návštěvníkům města již téměř tři desítky přípojných bodů na sedmnácti hotspotech.

Všichni obyvatelé a návštěvníci města mohou připojit na hodinu denně zdarma. „Síť jsme spustili v srpnu minulého roku ve spolupráci se šumperskou společností Select System, která tuto síť provozuje na vlastní náklady.  Začínali jsme se sedmi hotspoty. Ty jsme před rokem umístili v Sadech 1. máje - u sovy v Pavlínině dvoře, u divadla, knihovny Sever, kina Oko, na náměstí Míru a na Točáku,“ vyjmenoval místostarosta Jakub Jirgl, který byl iniciátorem této nové služby.

místostarosta Jakub Jirgl foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

V průběhu následujících měsíců přibyly další možnosti připojení a to např. na hotspotech na Hlavní třídě, u nemocnice, na Bratrušovském koupališti, ve sportovním areálu Benátky včetně krytého bazénu, v domě kultury či prostoru provizorního autobusového nádraží na Fialově ulici.

Za první rok provozu bylo, podle majitele firmy Jaroslava Hrubého, přes tyto bezplatné hotspoty realizováno téměř 100 tisíc spojení. „Síť hotspotů stále rozšiřujeme. Zaměřujeme se především na místa, kde je větší koncentrace obyvatel. V plánu máme také pokrýt sportoviště, dětská hřiště a parky.  V procesu realizace jsou nyní body na náměstí Republiky, na hřišti v ulici Šumavská nebo ve Smetanových sadech. K bezplatné síti se budou moci připojit i cestující na novém autobusovém nádraží,“ uvedl Jaroslav Hrubý.

Přihlášení je velice jednoduché a uživatelsky příznivé. Volná síť má název *CITY-FREE* a není potřeba žádné heslo. Uživatel pouze do políčka napíše svou e-mailovou adresu. Každý může bezplatnou síť využívat jednu hodinu denně. „Jsme rádi, že o službu je velký zájem. Denně se do sítě připojí stovky uživatelů a zájem stále stoupá. Máme vybraná další místa, jako např. Tyršův stadion, zimní stadion, park Bohuslava Martinů nebo Jiráskovy sady. Naším cílem je, mít v Šumperku aspoň padesát takovýchto bodů. Proto budeme rádi za podněty od občanů, kde bychom mohli další hotspoty umístit,“ doplnil Jakub Jirgl.

Autor: red., a.č., S. Singerová - mus

Fotogalerie

Zdvojnásobení sítě hotspotů v Šumperku     zdroj mapa: Select System

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.