fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Zlín Golems vs Šumperk Dietos 40:9

03. července 2019 - 10:02

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Zlín Golems vs Šumperk Dietos 40:9

Zlín Golems vs Šumperk Dietos zdroj foto: Dietos - Petr Koval

Klíčové utkání z hlediska výhody pořadatelství třetiligového finále s názvem BRONZE BOWL VII Šumperk nezvládnul. Bude tak tedy muset absolvovat cestu na jih Moravy znovu a to již za necelých čtrnáct dnů. V neděli 14. července se rozhodne o vítězi celé soutěže, po základní části mají k tomu papírově blíže právě Golems.

průběh utkání zdroj:FB Dietos

Dietos museli do utkání nastoupit v poněkud slepenější sestavě, ale stále s cílem a kvalitou na to, aby mohli pomýšlet na úspěch v podobě vybojování si pořadatelství na domácí půdě (pozn. Šumperk si mohl dovolit prohrát nejvýše o 8 bodů). Proti velmi bojovně naladěnému Zlínu to neměli jednoduché i z hlediska počtu v jakém na utkání dorazily, protože ansámbl vedený zahraničním duem Látal a Rodriguez disponuje poněkud širší soupiskou. Šumperk již tak nabuzený Zlín poslal na koně v samotném úvodu, když nepovedený odkop resultoval v tzv. safety a rázem Golems po 56 vteřinách vedli 2:0.

Zlín Golems vs Šumperk Dietos zdroj foto: Dietos - Petr Koval

Lepší start si ani nemohli přát, naproti tomu pro hostující družinu to byla hodně studená sprcha. Hrající trenér Kolařík se snažil své svěřence utvrzovat v tom, že se musí soustředit a hrát o každý yard. Golems ukázali, že také oni jsou schopni dělat chyby a jednu z nich využil Vomlel, který zachytil přihrávku pro interception. Ač jeho slalom vypadal velmi nadějně, tak donést míč do endzóny soupeře pro něj byl nadmíru těžký úkol. Ani útoku se nepodařilo zatížit konto Zlína šesti body, a tak předvedl kopací techniku Šupola a poslal Šumperk do těsného vedení 3:2. Kop měřící 43 yardů byl velmi slušný počin. Po hříchu to ovšem byla na dlouhou dobu jediná změna skóre ze strany Dietos, protože potom už dávali body pouze domácí. Defenzíva hostů si počínala dobře a dokázala zastavovat útočné výpady domácích, ale ještě do konce první části vrátil vedení na stranu Golems kopáč Frkal, který se z 35 yardů nemýlil – stav 5:3.

Zlín Golems vs Šumperk Dietos zdroj foto: Dietos - Petr Koval

Kritická druhá čtvrtina a kolaps, nelze jinak označit to, co se poté dělo na stadionu Mládeže ze strany Dietos. Nejdříve se prosadil během quarterback Boháč, který několikrát nepěkně provětral obranu hostů. Ovšem v tomto případě to měl jednoduché, když donesl míč do endzóny z 1 yardu. Úspěšný kop znamenal navýšení vedení na 12:3. V tu chvíli se stával pořadatelem domácí celek a ten posilněn předchozími úspěchy nepolevoval, když zasypal obranu dalším touchdownem Mikulec – stav 19:3. Šumperku se rozhodně nedala odepřít snaha chtít s výsledkem něco udělat a zvrátit jej ve svůj prospěch alespoň z hlediska handicapu potřebného k zisku pořadatelství v domácím prostředí Tyršova stadionu. Ovšem nefungovala pasová hra, tak ani během se Dietos výrazněji neprosazovali. Navíc ještě, když už se dostali do blízkosti endzóny Golems, tak přišel interception, který opět přenesl možnost skórování výrazněji na zlínskou stranu. Do šatny pak ještě Šumperk vyprovodil touchdownem Žák a po úspěšném kopu se poločasový výsledek zastavil na skóre 26:3.

Zlín Golems vs Šumperk Dietos zdroj foto: Dietos - Petr Koval

Dietos nehodlali házet flintu do žita a bylo cítit odhodlání jít si pro každý další zisk yardu, úspěšnou skládku popř. interception. Právě dva interceptiony si připsal, v obraně nezvykle hrající Jaroslav Dus, který tak vlil do žil svým spoluhráčům potřebnou energii, která začala pomalu ale jistě v horkém počasí ubývat. Do toho všeho se ještě museli Dietos do druhé půle obejít bez odstoupivšího Vomlela, což hře severomoravského celku nepomohlo. Hra Zlína už poté nebyla ve druhém poločase tolik dominantní, což možná přisuzovat tomu, že případně již šetřil síly na finálové klání. Ovšem i tak, dokázal změnit stav utkání ve třetí čtvrtině domácí Mikulec, který si vážně začal říkat o hattrick. Stav tedy 33:3 po úspěšném kopu.

V závěrečném dějství se nakonec dostal i Šumperk do možnosti připsat si touchdown, když se zaslouženě prosadil po přihrávce Kolaříka agilní Marek Havlíček. Radost byla znát, protože Dietos se v zápase několikrát snažili nachytat domácí obranu, ale prostě v neděli to nebyl den, který by patřil k těm, na které se bude v budoucnu vzpomínat. A mohlo být ještě hůře, když po zachycené přihrávce zůstal na zemi ležet Pavel Kupka. Ten sice později odešel ze hřiště po svých, ale do zpěvu mu rozhodně nebylo. Že se jednalo o fyzicky náročné utkání, svědčí i účet na straně domácích, kdy dvakrát museli do akce nosítka lékařské služby, protože došlo ke zranění v řadách Golems. Poslední slovo si pak v utkání vzal a svůj hattrick nakonec dovršil Mikulec, který si s přihrávkou měřící 12 yardů již věděl rady – stav 40:9. Konečný výsledek tak pro Šumperk zní poněkud krutě, jelikož rozhodně nezanechal ve Zlíně špatný dojem, ale pro finále bude potřeba notně přeskupit síly a řádně se připravit. V řadách Dietos i přes prohru jde znát odhodlanost a víra ve finálový souboj, které již mnohokrát v minulosti potvrdily, že jsou čímsi specifickým. 

Kdo z fanoušků Dietos by chtěl jet povzbudit své oblíbence na jeden z vrcholů klubové historie, tak může využít speciální nabídky, kdy pro prvních 52 osob je připraven autobus, který je odveze na finále. Cena je 150 Kč/osoba a stačí poslat závaznou přihlášku na klubový email dietos@seznam.cz. Termín do pátku 5. července.

Jan Kolařík (hl. trenér Dietos): ,,Vstup do zápasu byl katastrofální, pak jsme sice zabrali, ale nepovedená druhá čtvrtina rozhodla. Jinak si myslím, že se mohlo jednat o daleko vyrovnanější utkání. Nicméně nesnižuji výkon soupeře, protože ten ukázal, jak se bojuje o finále a lze očekávat, že v podobném duchu se ponese i finálový souboj. Nám už trošku začínají hráči laborovat se zraněními, takže dvoutýdenní pauzu využijeme k zotavení a regeneraci. Mrzí mě vůči našim fanouškům, že jsme nepřevedli daleko lepší výkon, přičemž se nám toho sešlo v utkání těch věcí povícero. To, co nám celou sezónu běžně vycházelo, tak nefungovalo, když docházelo k přehazování hráčů, nepřesnostem, neúplným skládkám a dalším chybám. Nezbývá, než se co nejlépe připravit a ve finále nechat na hřišti vše!‘‘

Autor: red., M. Kolařík, zdroj foto: Dietos

Fotogalerie

Zlín Golems vs Šumperk Dietos    zdroj foto: Dietos -  Petr Koval

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.