Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zloděj se dostal do bytu bez násilí

06. února 2023 - 11:27

Zpět na seznam článků

Na Šumpersku i Prostějovsku

Zloděj se dostal do bytu bez násilí

ilustrační snímek zdroj: archiv

Okradená seniorka přišla v sobotu 4. února na služebnu PČR, kde uvedla, že měla v bytě v Šumperku neznámého pachatele, který se tam dostal bez použití násilí. „V době od 2. února jí totiž ze zásuvky zmizely dva zlaté řetízky a také finanční hotovost ve výši 86 tisíc korun, kterou měla uloženou ve skříni v obálce. Celková škoda byla vyčíslena na 104 tisíce korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová.

V místě krádeže proběhlo ohledání a následně byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody.

Obdobným případem se zabývají kriminalisté na Prostějovsku. V pátek 3. února přijali oznámení o krádeži věcí z bytu na ulici Finská v Prostějově. „Neznámý pachatel vnikl bez náznaku použití násilí do místa bydliště poškozené někdy v době od poloviny ledna a odcizil jí čínskou dózu se zlatými šperky. Šperky měly přibližně hodnotu 50 tisíc korun. Žena navíc přišla i o obálku, kde měla uloženu finanční hotovost 14 tisíc korun. Po oznámení a na základě zjištěných okolností jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody,“ informovala mluvčí. 

Autor: red., pis., Miluše Zajícová

Fotogalerie

ilustrační snímek                           zdroj: archiv

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.