Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Nemocnice Šumperk se pustila do hromadné obměny lůžek a matrací

15. srpna 2018 - 17:35

Zpět na seznam článků

Přinesou větší pohodlí pacientům hned na deseti odděleních

Nemocnice Šumperk se pustila do hromadné obměny lůžek a matrací

Nemocnice Šumperk se pustila do hromadné obměny lůžek a matrací zdroj foto: NŠ - T. Bulková

Nemocnice Šumperk se pustila do hromadné výměny lůžek a matrací. Celkem sto padesát osm nových polohovacích lůžek přinese o poznání větší pohodlí pacientům hned na deseti odděleních nemocnice.

Součástí obměny lůžkového fondu je i výměna starých matrací za nové. „Nová lůžka znamenají zvýšení pohodlí a bezpečí jak pro pacienty, tak pro ošetřovatelský personál. Díky elektrickému polohování lze nové lůžka bez jakékoliv fyzické námahy personálu nastavit do optimální léčebné polohy. Pacientovi zase možné elektrické nastavení výšky lůžka významně usnadní například vstávání z postele. Ke každému lůžku náleží i nová kvalitní matrace, která chrání pacienta před vznikem proleženin,“ vysvětluje hlavní sestra šumperské nemocnice Monika Žaitliková s tím, že nová lůžka jsou vybavena i sklopnými postranicemi, které pacienta chrání před případným pádem. „Nová lůžka ocení náš ošetřovatelský personál zejména u hůře pohyblivých pacientů. Postele totiž umožňují provést jednoduché ošetřovatelské úkony bez nutnosti jejich přesunu,“ dodává hlavní sestra s tím, že snadnější bude nově i převoz pacientů na zákroky a operace díky jednoduššímu ovládání a manipulaci s lůžky.

ilustrační snímek foto: archiv sumpersko.net

Většího pohodlí se dočkají například pacienti interního, chirurgického, nebo ošetřovatelského oddělení.Celkem osmnáct nových lůžek zamíří v těchto dnech také na dětské oddělení. Nové lůžka a matrace vymění nemocnice také na svém urologickém, gynekologickém, kožním a neurologickém oddělení.

ilustrační snímek foto: archiv sumpersko.net

Mnohem větší komfort přinese i šest lůžek se speciálními matracemi na oddělení ARO. „Matrace jsou unikátní v tom, že se dokážou přizpůsobit potřebám pacienta, střídavě se nafukují a vyfukují, což umožňuje v kombinaci s polohovacími možnostmi lůžek účinně předcházet vzniku proleženin,“ vysvětluje biomedicínský inženýr šumperské nemocnice Martin Sikora, který upřesnil: „Nemocnice zakoupila celkem sto padesát osm nových lůžek a sto devadesát šest nových matrací na základě projektu „Obnova a modernizace lůžkového fondu návazné péče, které čerpala z dotace Evropské unie a ze státního rozpočtu v rámci Integrovaného regionálního operačního fondu. Celá investice přišla na téměř třináct miliónů korun.“

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

Nemocnice Šumperk se pustila do hromadné obměny lůžek a matrací   zdroj foto: NŠ - T. Bulková

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.