Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Kola z půjčoven na železničních stanicích

03.05.2024 - Kola z půjčoven na železničních stanicích - Je nově...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

Nový bezpečný přechod před školou v Hoštejně

22. června 2016 - 07:29

Zpět na seznam článků

Díky novému osvětlení

Nový bezpečný přechod před školou v Hoštejně

Hoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. Sobol

Přechod pro chodce mezi základní školou a autobusovou zastávkou v obci Hoštejn se dočkal speciálního osvětlení, zvyšujícího jeho přehlednost a viditelnost. S pořízením světel za celkem 140 tisíc korun pomohla malé obci u Zábřehu Nadace ČEZ 72tisícovým příspěvkem. Pod dohledem odborníků z BESIP tak přispěla k řešení bezpečnosti dalšího dopravně komplikovaného místa na Olomoucku.

Hoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. Sobol

Dosud byl přechod mezi hoštejnskou základní školou a autobusovou zastávkou pouze barevně vyznačen, chybělo mu však jakékoliv osvětlení a zejména za tmy a snížené viditelnosti na něm hrozilo zvýšené riziko střetu chodce s dopravním prostředkem. „Z důvodu těsné blízkosti zastávky a školy zebru denně přechází desítky lidí včetně malých dětí. Komplikované je i její umístění v terénu, nachází se v mírné zatáčce za terénním zlomem. Už delší dobu jsme proto měli v plánu pořídit nové bezpečnostní prvky s důrazem na důkladné nasvícení přechodu. Ten se tak stal viditelným z dostatečné vzdálenosti i za zhoršených podmínek nebo tmy,“ sdělil starosta Hoštejna Jan Kunčar.

Hoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. Sobol

Nové osvětlení obec poprvé spustila v úterý 21. června, zpříjemní pěší cesty všem obyvatelům Hoštejna i okolních sídel včetně malých dětí dojíždějících do místní školy. „Od počátku grantového řízení Oranžové přechody se setkáváme s obrovským zájmem měst a obcí po celé republice, jimž pomáháme odstraňovat problematická místa na českých silnicích. I přes desítky nasvícených přechodů je zde nebezpečných míst stále hodně, proto jsme rádi za další Oranžový přechod v Olomouckém kraji, kde nové osvětlení minimalizuje možná dopravní rizika,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Hoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. SobolHoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. SobolHoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou zdroj foto: V. Sobol

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

Hoštejn - slavnostní otevření přechodu před školou    zdroj foto: V. Sobol

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.