Sobota 27. července 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Opilý motorkář spadl z motorky

26.07.2024 - Opilý motorkář spadl z motorky - Dopravní nehoda se...

Počasí

27.07.2024 - Sobota

Teplota: 30 / 15 - PoloJasno

28.07.2024 - Neděle

Teplota: 25 / 16 - obcasny-Déšť

Kola z půjčoven na železničních stanicích

03. května 2024 - 12:43

Zpět na seznam článků

Je nově možné rezervovat v e-shopu ČD

Kola z půjčoven na železničních stanicích

ilustrační snímek zdroj: archiv ČD

Fanoušci cykloturistiky mohou i v letošním roce využívat oblíbené cyklopůjčovny národního dopravce. Celkem budou během turistické sezóny otevřené v šedesáti devíti železničních stanicích. Nově je možné si kola zarezervovat přímo v e-shopu ČD, během května pak bude tato možnost doplněna i v aplikaci Můj vlak. Vzhledem k rostoucímu zájmu o zapůjčení elektrokol bude postupně rozšířena možnost výpůjčky tohoto typu bicyklů o dalších jedenáct poboček, na začátku léta budou k dispozici již ve čtyřiatřiceti půjčovnách. Zájemci si také budou moci znovu zapůjčit kola ve stanicích Písek, Tachov, Světlá nad Sázavou a Aš.

Ve vybraných půjčovnách jsou kromě bicyklů dostupné také koloběžky a přívěsné vozíky za kolo. „Půjčovny kol ČD Bike se mezi zákazníky těší velké oblibě, při pěkném počasí a během letních prázdnin jsou pobočky v turisticky oblíbených regionech velice vytížené. Abychom zájemcům o tuto službu vyšli ještě více vstříc, v nové turistické sezóně spouštíme možnost online rezervace předem. Kola bude možné si jednoduše zarezervovat v našem e-shopu, v průběhu května pak přibyde tato možnost i v mobilní aplikaci Můj vlak. Cestující si tak na jednom místě najdou spojení do místa startu cyklovýletu, zakoupí jízdenku i zarezervují kolo,“ popisuje manažerka projektu Jana Rotreklová a doplňuje: „Pozornost věnujeme také vybavení jednotlivých půjčoven. Postupně je dovybavujeme oblíbenými elektrokoly, po kterých je velká poptávka. Z loňských třiadvaceti půjčoven, které je loni nabízely, se postupně během jara dostaneme už na čtyřiatřicet poboček, tedy polovinu z celkového počtu půjčoven.“

K novinkám v letošní sezóně bude patřit také znovuotevření několika půjčoven, umístěných v nově zrekonstruovaných stanicích. Konkrétně půjde o železniční stanice v Písku, v Tachově, Světlé nad Sázavou a v Aši. Půjčovny kol tak budou letošní během turistické sezóny, která potrvá až do 31. října, otevřené v celkem v šedesáti devíti stanicích. V jejich nabídce jsou kvalitní horská, treková i krosová kola. Devatenáct půjčoven je kromě kol vybaveno také koloběžkami. Po ukončení sezóny zůstane otevřeno osmnáct půjčoven s celoročním provozem.

Sortiment cyklopůjčoven doplňují samozřejmě i cyklistické helmy a v některých půjčovnách dětská kola a cyklosedačky. V půjčovnách je možné zároveň vypůjčit i placené příslušenství (cyklistické brašny na nosič a držáky na mobilní telefon).

Rezervaci kol, elektrokol, koloběžek a dětského vozíku za kolo je od 23. dubna možné provést v e-shopu ČD, během května bude možnost rezervace rozšířena také o aplikaci Můj vlak. „Kola je možné rezervovat nejdříve šedesát dnů před plánovanou výpůjčkou a nejpozději čtyřiadvacet hodin předem. Méně jak čtyřiadvacet hodin před plánovaným časem výpůjčky nelze již rezervace kol online provést a zájemci budou v půjčovně nabídnuta kola, která tam jsou v té době k dispozici,“ uvedl tiskový mluvčí Petr Pošta.

Autor: red., P. Pošta, zdroj foto archiv ČD

Fotogalerie

ilustrační snímek                           zdroj: archiv ČD
seznam                                zdroj: ČD

Další články z rubriky

Horská služba v letním období eviduje přes tisíc dvě stě výjezdů

Horská služba v letním období eviduje přes tisíc dvě stě výjezdů

Přímá spolupráce se ZZS byla u čtyři sta případů

Noční práce na dálnicích a silnicích

Noční práce na dálnicích a silnicích

Jsou součástí činností ŘSD

Společná oprava dvou mostů v kraji

Společná oprava dvou mostů v kraji

A povrchu vozovky částečně uzavře silnici u Lipníku nad Bečvou

Exkluzivní Fotogalerie

Den s Horskou službou III.

Den s Horskou službou III.

Fotek: 72
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou II.

Den s Horskou službou II.

Fotek: 68
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou I.

Den s Horskou službou I.

Fotek: 91
Přidáno: 22.07.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.