Neděle 19. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Folk a country U sovy

18.05.2024 - Folk a country U sovy - Šumný Šumperk

Počasí

19.05.2024 - Neděle

Teplota: 19 / 12 - Přeháňky-Déšť

20.05.2024 - Pondělí

Teplota: 22 / 10 - PoloJasno

Nový pavilon G

05. května 2023 - 13:46

Zpět na seznam článků

Poskytne nejen zázemí alergologii a infektologii

Nový pavilon G

Nový pavilon G zdroj foto: FNOL

Nová budova označená písmenem G začne v létě letošního roku sloužit klientům i zaměstnancům FN Olomouc.

Nachází se v severozápadním cípu nemocničního areálu a vedle zdravotnických provozů (alergologie, infektologie, onkologie) bude sloužit také jako administrativní a výukové centrum či sídlo nemocničního ombudsmana. „Nový pavilon se staví v tak zvaném režimu ‚design and build‘, neboli zhotovitel je autorem projektové dokumentace a zároveň i samotné stavby,“ poznamenává vedoucí Odboru investic FN Olomouc František Valíček k budově, která od loňského roku vyrůstá mezi nemocničními parkovišti P3 a P4 u nedávno vybudovaného nového vjezdu z Hněvotínské ulice.

Objekt je navržen jako třípodlažní budova s technickou nástavbou ve čtvrtém nadzemním podlaží. „Budova G není koncipována jako čistě zdravotnický pavilon šitý na míru danému pracovišti, jako tomu bylo nedávno u novostaveb sídel II. interní kliniky a ambulantní části Hemato-onkologické kliniky. Přesto nám její otevření velmi výrazně pomůže vyřešit současné požadavky na umístění některých zdravotnických i nezdravotnických provozů v zájmu komfortu našich klientů a personálu. Vznik a rozvoj špičkových pracovišť spolu se stavebním ruchem a mimo jiné i probíhající demolicí naší nejstarší budovy známé jako Franz Josef nás totiž staví před každodenní výzvy, jak vše zvládnout nejen po odborné a personální stránce, ale i po té prostorové. Věřím, že se všem návštěvníkům i pracovníkům bude v nových prostorách líbit,“ říká ředitel FN Olomouc profesor Roman Havlík.

V prvním podlaží budovy G budou zřízeny tři ordinace, edukační a monitorovací místnost a kancelářské prostory pro ambulantní oddělení Onkologické kliniky, dále ambulance dispenzární péče Infekčního oddělení, jež bude sloužit ke kontrole a sledování plně vyléčených neinfekčních pacientů, včetně stacionáře.

Druhé nadzemní podlaží bude novým domovem Oddělení alergologie a klinické imunologie, které se sem kompletně přesune ze stávající budovy F. Vedle zázemí pro vedení oddělení zde jeho klienti naleznou deset ordinací, vyšetřovny EKG + BKT a spirometrie, alergenní aplikace, stacionář a testovací místnost.

Ve třetím podlaží vznikají edukační a administrativní místnosti pro potřeby FN Olomouc, poradna Oddělení léčebné výživy a zázemí Národního onkologického registru. Sídlit zde bude mimo jiné interní audit či nemocniční ombudsman.  „Na střeše budovy je umístěna fotovoltaická elektrárna o výkonu zhruba 60 kWp, která se skládá z celkem 122 fotovoltaických panelů. Stavbu za 180 milionů korun bez DPH realizuje společnost OHLA ŽS,“ upřesnil tiskový mluvčí Adam Fritscher.

Autor: red., A. Fritscher, zdroj foto: FN OL

Fotogalerie

Nový pavilon G    zdroj foto: FNOL
Nový pavilon G    zdroj foto: FNOL
Nový pavilon G    zdroj foto: FNOL
Nový pavilon G    zdroj foto: FNOL
Nový pavilon G    zdroj foto: FNOLNový pavilon G    zdroj foto: FNOL
Nový pavilon G
Nový pavilon G   umístění v areálu     zdroj:FNOL

Další články z rubriky

Uzavření dálnice si vyžádala dopravní nehoda kamionu na obchvatu Olomouce

Uzavření dálnice si vyžádala dopravní nehoda kamionu na obchvatu Olomouce

AKTUALIZOVÁNO! Nehoda se naštěstí obešla bez zranění

Exkluzivní Fotogalerie

Gastro festival Jídlo na ulici

Gastro festival Jídlo na ulici

Fotek: 65
Přidáno: 18.05.2024

Zábřeh - historická vozidla 2024

Zábřeh - historická vozidla 2024

Fotek: 109
Přidáno: 11.05.2024

Zábřežští hasiči dostali novou cisternu

Zábřežští hasiči dostali novou cisternu

Fotek: 69
Přidáno: 01.05.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.