Neděle 19. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Folk a country U sovy

18.05.2024 - Folk a country U sovy - Šumný Šumperk

Počasí

19.05.2024 - Neděle

Teplota: 19 / 12 - Přeháňky-Déšť

20.05.2024 - Pondělí

Teplota: 22 / 10 - PoloJasno

ŠumpeRUN hlásí poslední volná místa

07. srpna 2020 - 13:29

Zpět na seznam článků

Startuje v náhradním termínu v neděli 13. září

ŠumpeRUN hlásí poslední volná místa

ŠumpeRUN 2019 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Běžecký závod historickým centrem města Šumperka proběhne druhou zářijovou neděli.

Na závodníky čeká tříkolový desetikilometrový hlavní závod, ale i štafetový závod pro tříčlenná mužstva. Na své si přijdou také děti všeho věku. Registrace do závodu jsou stále otevřeny. Protože se závod uskuteční přímo v ulicích města, pojí se s jeho pořádáním i určitá dopravní omezení.

Druhý ŠumpeRUN se koná v náhradním termínu v neděli 13. září. „Z původního červnového termínu jsme závod kvůli ‚koronavirovým‘ opatřením přesunuli na září, výhodou by ale mohlo být příjemnější počasí. V původním červnovém termínu bylo nakonec dusno a pršelo,“ říká Jan Kostecký z organizačního týmu. Na startovní listině se stále najdou volná místa, ale i tak by zájemci neměli příliš otálet, kapacita závodu se může brzy naplnit. „V rámci startovného dostanou všichni zájemci mimo jiné finišerskou medaili a také originální běžecké ponožky s logem ŠumpeRUN,“ dodává Kostecký.

ŠumpeRUN 2019 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Přihlášku zájemci najdou na www.sumperun.cz. „Podobně jako loni chystáme na druhou polovinu srpna spolu s partnerem závodu, firmou Andrle Sport, speciální trénink pro všechny zájemce z řad závodníků pod vedením zkušených trenérů,“ říká Michal Kleštinec ze skupiny organizátorů a dodává, že pro aktuální informace a termíny je dobré sledovat i facebookové stránky ŠumpeRUNu.

Organizátoři připravují rovněž další proběhnutí trasy pro všechny, kteří si chtějí nanečisto vyzkoušet trať ŠumpeRUNu. „Nadále je také možné přispět na dobrou věc a v rámci registrace na závod poskytnout libovolnou částku, jež pak poputuje Dětskému klíči Šumperk,“ podotýká další z organizátorů Antonín Linet. Součástí závodů budou vedle hlavního běhu závody pro děti a štafety. Štafetové týmy budou tříčlenné – mužské, ženské a smíšené, každý člen poběží jedno kolo v rámci hlavního tříkolového závodu.

ŠumpeRUN 2019 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

ŠumpeRUN zároveň hledá dobrovolníky, kteří by pomohli v den závodu přímo na trati, v zázemí závodu, v prostoru startu a cíle a podobně, zájemci se mohou přihlásit na www.sumperun.cz/dobrovolnici. Za odměnu dostanou dobrovolníci originální funkční ponožky s motivem ŠumpeRUNu, jídlo, pití a nezapomenutelný zážitek.

Autor: red., mus - S. Singerová, zdroj foto: archiv sumpersko.net

Fotogalerie

ŠumpeRUN 2019                           zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Uzavření dálnice si vyžádala dopravní nehoda kamionu na obchvatu Olomouce

Uzavření dálnice si vyžádala dopravní nehoda kamionu na obchvatu Olomouce

AKTUALIZOVÁNO! Nehoda se naštěstí obešla bez zranění

Exkluzivní Fotogalerie

Gastro festival Jídlo na ulici

Gastro festival Jídlo na ulici

Fotek: 65
Přidáno: 18.05.2024

Zábřeh - historická vozidla 2024

Zábřeh - historická vozidla 2024

Fotek: 109
Přidáno: 11.05.2024

Zábřežští hasiči dostali novou cisternu

Zábřežští hasiči dostali novou cisternu

Fotek: 69
Přidáno: 01.05.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.