Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 20 / 11 - Oblačno

AZ Havířov vs Draci Pars Šumperk 4:3

06. srpna 2020 - 22:17

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

AZ Havířov vs Draci Pars Šumperk 4:3

ilustrační snímek zdroj FB Draci

Bez hlavních opor a v prakticky úplně nové sestavě odehráli ve čtvrtek 6. srpna šumperští první zápas na ledě. Duel v Havířově začal velice dobře. Již ve 4. minutě se po krásné akci dokázal prosadit Daniel Hroch. Domácí ale vzápětí dvakrát překonali Marka Peksu, a tak se dostali v první části hry do vedení. V 17. minutě skvělou přihrávkou od Jakuba Horkého dokázal vstřelit gól Martin Hložek. Tento útočník je společně s Lukášem Vacínem nově na testování. Havířov dokázal v prostřední části hry dát dva góly. Jeden z nich pak dostal Martin Altrichter, který vystřídal v polovině zápasu Marka Peksu. Vzávěru utkání ještě snížil stav Jakub Řezáč, který tak v tomto duelu zaznamenal dva body. Šumperk podlehl Havířovu 3:4.

Branky a nahrávky: 6. Vosátko (Mastič), 10. Doktor (Procházka, Rutar), 25. Mrowiec (Doktor), 38. Chroboček (Kočí, Bednář) – 4. Hroch (Řezáč), 17. Hložek (Horký), 59. Řezáč (Spratek, Jaroš). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Havířov: Daňa (30. Štipčák) – Chroboček, Mrowiec, Rutar, Dajčar, Vosátko, Ševěček, Kočí – Doktor, Bednář, Procházka – Dvořák, Zdeněk, Rousek – Mrva, Suchý, Danielčák – Mastič,

Šumperk: Horváth, Petriska        Peksa (30. Altrichter) – Kabelka, Nepokoj, Švec, Řezáč, Věntus, Dudycha, Spálovský, Kališ – Krejčiřík, Král, Uhlík – Jaroš, Spratek, Hroch – Horký, Potočný, Hložek – Haluza, Scheuter, Vacín.

Zápas začal oboustranně poměrně svižně a na první branku se čekalo jen tři a půl minuty. Pak se hostující Daniel Hroch ocitl zcela sám před domácím brankářem Daňou, roztáhl si ho a zasunul mu kotouč za záda – 0:1. AZ vyrovnal za dvě minuty. Po útoku z levého křídla se dostal puk až do předbrankového prostoru k mladému bekovi Davidu Vosátkovi, který bez problémů přehodil kotouč přes beton brankáře Peksy – 1:1.

V 10. minutě mohl nejprve poslat AZ do vedení Bednář, ale svůj samostatný únik v branku nepřetavil. Nicméně za pár okamžiků zafungovala souhra Procházky s Jakubem Doktorem a Havířov po jeho prudké střele k levé tyči poprvé vedl – 2:1. Hra pak nabídla řadu nepřesností na obou stranách, přičemž jedna havířovská vedla k opětovnému vyrovnání. Hosté vystihli soupeřovu rozehrávku, Horký našel před brankou Martina Hložka a ten střelou nad beton srovnal na 2:2. V závěru třetiny ještě ani jeden tým nevyužil zkrácenou přesilovku a zůstalo skóre po 20 minutách srovnané.

Hosté měli na začátku druhé třetiny další přesilovku, ale AZ ji s přehledem ubránil a chvíli po jejím skončení šel opět do vedení. Jaroslav Mrowiec si jako bek najel na přihrávku mezi kruhy a přesně v čase 25:00 přesnou střelou propálil Peksovy betony – 3:2.

V polovině zápasu se vystřídali v obou brankovištích gólmani. Peksu nahradil Altrichter, Daňu pak Štipčák. A oba museli hned řešit nebezpečné situace. Štipčák zlikvidoval střelu Spratka, Altrichter zakončení Dvořáka. Na konci třetiny hrál AZ přesilovku a ve 38. minutě ji využil k navýšení vedení. David Chroboček, po nepovedené střele Kočího, zamířil z mezikruží švihem přesně do pravé šibenice – 4:2. Skóre se už do druhé sirény nezměnilo, protože Spratka opět vychytal Štipčák a Mastičovo zakončení vyrazil se štěstím Altrichter.

Třetí třetina branku dlouho nepřinášela, přestože příležitosti na obou stranách byly. Havířovský Rousek však v dobré pozici ve 48. minutě, po ataku obránce, mířil nad. Na druhé straně v přesilovce v 51. minutě Nepokoj svou bombou těsně minul horní růžek havířovské branky. V 55. minutě měl AZ v krátkém sledu 3 gólové příležitosti, ale Mastič, Danielčák ani Vosátko se nemohli ze vstřelené branky radovat.

Až v 59. minutě se v přesilovce prosadil šikovně zblízka hostující Jakub Řezáč a bylo to 4:3. Následoval oddechový čas Draků a hned po rozehrání i jejich power-play. V ní havířovské zmáčkli, ale puk už do domácí klece nedostali. A protože ani domácí jejich prázdnou branku netrefili, zůstalo skóre 4:3 pro AZ.

Řekli po zápase:

Jiří Režnar (AZ Hiemstaden Havířov): „Bylo to první utkání, hra byla taková neurovnaná. My jsme nechali mimo hru zkušené hráče. Naopak ti mladší a ti, kteří jsou u nás na zkoušku měli příležitost se ukázat a zabojovat o smlouvu. Zítra budeme mít jednání, kde se bude o jejich dalším působení u nás rozhodovat. Oni samozřejmě přišli z juniorky nebo nižších soutěží a jsou tedy zvyklí na jiný styl, než je ten náš. Jinak se zápasem jsem spokojen, byly tam krásné momenty i ty špatné, ale to k tomu patří. Příprava nám běží dál a příští týden nás čeká další zápas.“

Martin Sobotka (Draci Pars Šumperk): „Obraz naší hry odpovídal tomu, že jsme čtyři dny na ledě. Vázla nám kombinace a přechod středního pásma, hodně jsme chybovali v obranném pásmu i na útočné modré čáře. Na tom budeme muset hodně pracovat. Jinak si myslím, že utkání splnilo svůj účel. Viděl jsem kluky v zápase, včetně těch nově příchozích. Celkově to na první zápas bylo slušné. Výsledek 4:3 proti silnému Havířovu je pro nás hodně přijatelný.“

Autor: red., Dominik Mihailescu,

Fotogalerie

ilustrační snímek                        zdroj FB Draci

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.