Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

Dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v Zábřehu mají bezpečné lůžka

31. května 2018 - 19:43

Zpět na seznam článků

Nemocnice Šumperk koupila pro zábřežské pacienty pohodlnější vybavení

Dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v Zábřehu mají bezpečné lůžka

Nová lůžka jsou bezpečnější a pro pacienty mnohem pohodlnější. Nemocnici vyšly na jeden milion korun Foto: NŠ - Tereza Bulková

O poznání větší pohodlí pro pacienty i snadnější manipulaci pro ošetřující personál představují nová elektrická polohovací lůžka zakoupená na oddělení následné péče v Zábřehu. Šumperská nemocnice je pořídila pro všechny tamní pacienty.

Investice do třiadvaceti nových lůžek přišla na více než jeden milión korun. „Nová lůžka znamenají zvýšení komfortu, pohodlí a hlavně bezpečí jak pro pacienty, tak pro ošetřovatelský personál. Jsou lehce ovladatelná pro sestry i pacienty. Elektricky polohovatelné lůžko umožňuje nastavit jednotlivé části lůžka, včetně výšky. To je velkým přínosem nejen pro ošetřovatelský personál, ale i pro pacienty, jelikož si mohou nastavit výšku lůžka dle svých aktuálních potřeb. Větší bezpečí přinesou také průběžné dvoudílné postranice, které ochrání pacienta před případným pádem z lůžka,“ vysvětluje hlavní sestra Nemocnice Šumperk Monika Žaitliková s tím, že pro dlouhodobě hospitalizované pacienty je kvalitní nemocniční lůžko naprostou nezbytností.

Nová lůžka jsou bezpečnější a pro pacienty mnohem pohodlnější. Nemocnici vyšly na jeden milion korun Foto: NŠ - Tereza Bulková

Bývalá zábřežská porodnice je detašovaným pracovištěm ošetřovatelského úseku šumperské nemocnice. Také tam se lékaři a sestry starají o pacienty po proběhlém akutním onemocnění, úrazu či operaci, jejichž stav je sice stabilizovaný, ale vyžaduje ještě doléčení a ošetřovatelskou péči. „Oddělení se soustředí zejména na pacienty se ztrátou soběstačnosti, zhoršením mobility, poruchami výživy a hydratací, pacienty s chronickými ranami vyžadujícími pravidelnou ošetřovatelskou péči, kterou nelze zrealizovat v domácích podmínkách,“ dodává hlavní sestra tím, že pořízení nových třiadvaceti lůžek posune kvalitu poskytovaných služeb tamním pacientům zase o něco výše.

Nová lůžka jsou bezpečnější a pro pacienty mnohem pohodlnější. Nemocnici vyšly na jeden milion korun Foto: NŠ - Tereza Bulková

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením. Jejím majitelem je od duba 2015 lékař Martin Polach, který do rozvoje nemocnice investoval už stovky miliónů korun. Historicky největší investicí byla stavba nového Pavilonu R, která přišla na více než sto šedesát miliónů korun. Nemocnice v posledních třech letech také zrekonstruovala například plicní, ortopedické, chirurgické a částečně dětské oddělení. Pro lékaře vybudovala nový superaseptický operační sál za více než sedmnáct miliónů korun. Také zrekonstruovala porodní sál, rehabilitační bazén nebo kožní ambulance společně se zákrokovým sálem. Ve spolupráci s městem otevřela také nové oddělení se sociálními lůžky. Loni zateplila Pavilon B a letos plánuje zateplení dalšího pavilonu. Jednou z největších plánovaných investic je také rekonstrukce starého chirurgického pavilonu.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: NŠ - Tereza Bulková

Fotogalerie

Nová lůžka jsou bezpečnější a pro pacienty mnohem pohodlnější. Nemocnici vyšly na jeden milion korun Foto: NŠ -  Tereza Bulková

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.