Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Dlouhodobý výpadek elektrické energie

13. března 2024 - 18:57

Zpět na seznam článků

Úspěšně odzkoušela FN Olomouc

Dlouhodobý výpadek elektrické energie

elektrocentrála hasičů zdroj foto: FNOL

Vyyrovná se velké zdravotnické zařízení s výpadkem dodávky elektrické energie trvajícím v řádu několika hodin. Na tuto otázku si mohou nyní kladně odpovědět ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Plánovaný výpadek elektrické energie, k němuž došlo z důvodu rekonstrukčních prací a úprav v síti vysokého napětí nezbytných k vyvedení výkonu nově vybudované kogenerační jednotky do sítě vysokého napětí FN Olomouc, nastal v sobotu 9. března. Trval prakticky během celého dne a dotkl se většiny budov v areálu nemocnice. A to bez významných dopadů na provoz a fungování největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě.

Poslední přípravy na z dlouhodobého hlediska nevídaný výpadek elektrické energie probíhaly už v pátek 8. března od odpoledních hodin, a to za účasti techniků a dalších specialistů FN Olomouc, zaměstnanců specializovaných firem a ve spolupráci s příslušníky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

U budovy nemocniční jídelny provozu byla během pátku dovezena, vyzkoušena a následně i během samotného sobotního výpadku plnohodnotně využita mobilní elektrocentrála hasičů. Celý výpadek byl současně spojen s využitím všech stávajících dieselagregátů u dotčených trafostanic pro nouzové napájení zdravotnických pracovišť nemocnice elektrickou energií. „Díky řádnému naplánování jednotlivých činností, včasné eliminaci možných rizik a vysokému pracovnímu nasazení všech zúčastněných během přípravné i realizační fáze se celá akce obešla bez zásadnějších problémů a od připojení kogenerační jednotky bude napájení pro Fakultní nemocnici Olomouc možné jak z distribuční sítě, tak i z kogenerační jednotky," kvitoval vedoucí Odboru bezpečnosti a krizového řízení FN Olomouc Roman Kejř.

Autor: red. A.Fritscher, zdroj foto: FNOL

Fotogalerie

elektrocentrála hasičů                 zdroj foto: FNOL
elektrocentrála hasičů                 zdroj foto: FNOL

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.