Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Dobroty z celého světa ochutnáte v Zábřehu

11. května 2023 - 18:40

Zpět na seznam článků

Sedmý ročník gastrofestivalu Jídlo na ulici se blíží

Dobroty z celého světa ochutnáte v Zábřehu

Festival jídlo na ulici 2022 zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Prostory kolem Kapří fontány, amfiteátr před zámkem a Masarykovo náměstí v Zábřehu. Lahůdky z Indonésie, Mexika, Japonska, Argentiny a dalších zemí mohou ochutnat návštěvníci festivalu Jídlo na ulici. Stánky s různorodou nabídkou občerstvení oživí v sobotu 20. května prostory kolem Kapří fontány, amfiteátr před zámkem a Masarykovo náměstí.

Kromě nejlepšího jídla ze všech koutů naší planety pořadatelé slibují doprovodný program v podobě Dj koncertu Junior Big Bandu, žonglérské show  klauna Nešiky, dětský koutek a spoustu zábavy. „Nabídneme speciality z celého světa, Indonésie, Mexika, Japonska, Argentiny. Těšte se na indonéské beef rendang, babi kechap a dadar gulung, mexické burritos, quesadillas a tacos, tradiční belgické hranolky smažené na sádle, japonské sushi, španělské churros, nakládané hovězí pastrami, nebo ty nejvymazlenější burgry. Ale třeba i kouzelné sladké dobroty z těch nejlepších cukráren," vypočítává z nabídky za pořadatele Vratislav Jarmar.

Návštěvníky čekají exotické pokrmy, tradiční kuchyně i sladkosti. Na festival dorazí food trucky z celé České republiky. Chybět nebude ani tradiční kuchyně našich babiček. Na akci dostanou prostor i regionální produkty a prezentace originálních gastroprojektů ze Zábřežska.

Milovníci sladkého ochutnají muffiny, cupcakes, vafle, palačinky, čokoládové lanýže nebo ty nejlepší nebeské dorty. „ Jsme rádi, že naše pozvání do Zábřehu opět přijal propagátor exotické kuchyně Jan Václavík, který pro milovníky extrémních chutí doveze cvrčky, brouky a nově čokoládu s červíky, " dodal za pořadatele Vratislav Jarmar.

Festival začíná v 10 hodin, končí v 18 hodin a je pro návštěvníky zdarma.

FOTOREPORTÁŽ : 6. ročník

Autor: red., V. Jarmar, foto: archiv sumpersko.net M. Jeřábek

Fotogalerie

Festival jídlo na ulici 2022        zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek
pozvánka

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.