Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Festival zahájil prodej vstupenek epidemii navzdory

03. dubna 2021 - 08:59

Zpět na seznam článků

Klášterní hudební slavnosti 2021

Festival zahájil prodej vstupenek epidemii navzdory

Prodej vstupenek na festival Klášterní hudební slavnosti byl zahájen ve čtvrtek 1. dubna.

V nabídce je zatím pouze poloviční kapacita sálů pro případ, že bude nutné dodržovat povinné rozestupy.  „Naši věrní diváci a návštěvníci Jeseníků mohou již nyní vybírat ze všech 15 koncertů, které jsme na období od 27. června do 13. září připravili. Potěšíme jak milovníky klasiky, tak fanoušky swingu a neotřelých crossover žánrů,“ slibuje ředitel festivalu Roman Janků. „Zatím jsme do prodeje uvolnili jen polovinu kapacity sálů, abychom v případě potřeby dokázali zajistit dostatečné rozestupy. Dá se tedy očekávat, že exponované koncerty mohou být velmi brzy vyprodané,“ uvažuje Janků. Část vstupenek hodlá festival navíc darovat zdravotníkům v Olomouckém kraji jako poděkování.

Letos poprvé organizátoři zřídili e-mail vstupenky@klasternihudebnislavnosti.cz. Sem mohou směřovat své dotazy a připomínky, a dokonce si rezervovat vybraná místa, a to maximálně na dobu tří dnů. Jakmile se otevřou informační a kulturní centra, budou vstupenky dostupné i offline na obvyklých místech v Šumperku, Jeseníku, Králíkách, Loučné nad Desnou, Bludově či Rapotíně.

Přednost měli zatím pouze členové Klubu přátel Klasika Viva (sesterského hudebního projektu), kteří získali 24hodinový náskok a mohli si vytoužené koncerty zajistit ještě před spuštěním oficiálního prodeje, navíc za výhodnější cenu. Stejnou péči pak dostávají podporovatelé a mecenáši festivalu, bez kterých by takový projekt nemohl existovat.

Letos od 27. června do 13. září uvede patnáct koncertů.

koláž zdroj: KHS

Rezidenční soubor festivalu Musica Florea uvede na zahajovacím koncertu díla Antonína Reichenauera a jeho současníků a závěrečný večer pak věnuje konfrontaci Oratoria Václava Horálka s Requiem W. A. Mozarta.

Mezi skutečné hudební lahůdky bude letos patřit vystoupení patronky festivalu harfenistky Jany Bouškové s koncertním mistrem České filharmonie Josefem Špačkem v dřevěném kostelíku v Maršíkově.

Vůbec poprvé festival zavítá do klášterního kostela v Bílé Vodě a hned se světovým hornistou Radkem Baborákem.

V Jeseníku se odehraje barokní opera Endymio včetně originálních kostýmů a kulis. Varhany v klášteře Na Hedeči rozezní Waclav Golonka. Kostel ve Šternberku bude hostit soubor Czech Enseble Baroque. Znovu ožije unikátní Tančírna v Račím údolí projekty nespoutané Gabriely Vermelho a mužského vokálního kvarteta Q VOX.

Nádvoří zámku Velké Losiny ozáří světelná show s hudbou Clarinet Factory. Osvěžení přinese swingový Orchestr Ježkovy stopy v Rapotíně, multižánrové Bardolino ve Šternberku a fúze klasické hudby s folklórem FolkloreClassic v Loučné nad Desnou. Vzpomínce na Václava Havla bude věnován pořad Dopisy Olze v podání harfistky Zdeňky Šolcové, mezzosopranistky Evy Garajové a herečky Valérie Zawadské. Do Karlovy Studánky přiveze Ensemble Lucis Vivaldiho Čtvero ročních dob.

Autor: red., Štěpánka Šoupalová, zdroj foto: KHS

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.