Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

PŘIPOMENUTÍ! Poutníci budou koncertovat v Šumperku

30. července 2020 - 09:50

Zpět na seznam článků

V Pavlínině dvoře

PŘIPOMENUTÍ! Poutníci budou koncertovat v Šumperku

Poutníci zdroj foto: DK

Dnes již legendární country kapela Poutníci zahájila v tomto roce svou jubilejní padesátou sezónu. Při této příležitosti zavítá ve čtvrtek 30. července i do Šumperka oslavit s místními fanoušky toto významné výročí.

Již od prvních koncertů a hudebních přehlídek se skupina řadí mezi špičku daného žánru, což i několikrát potvrdila výhrou v soutěži Porta. Má za sebou přes čtyři tisíce koncertů u nás i v zahraničí, získala také Zlatou Portu za dlouholetou činnost ve folku. V USA byla dokonce dvakrát oceněna za nejlepší neamerické bluegrassové album v letech 1989 a 1990. „Za těch padesát let souborem prošla řada předních muzikantů, kteří patří mezi to nejlepší, co český bluegrass může nabídnout. Ať už je to Robert Křesťan, Luboš Malina, Svaťa Kotas, Zdeněk Kalina nebo Jan Máca,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková.

Kapela si léty vypracovala svůj vlastní osobitý styl a hraje převážně vlastní písničky, které napsali bývalí i současní členové kapely Robert Křesťan a Jiří Pola. Během vystoupení zazní nejen poutnické hity Panenka, Pojďme se napít a Hotel Hillary, ale i novinky z jejich aktuálního šestnáctého alba Stíny na střechách.

Koncert bluegrassové a country kapely Poutníci se koná ve čtvrtek 30. července od sedmi večer na Pavlínině dvoře v centru Šumperka, v případě špatného počasí by se přesunul do velkého sálu domu kultury. Vstupné na slavnostní večer je 150 korun v předprodeji, v den akce lístek podraží o čtyřicet korun.

Zveřejněno 28. 6. 2020

Autor: red., M. Horáková - dk, zdroj foto: DK

Fotogalerie

Poutníci                     zdroj foto: DK

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.