Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Psí módní přehlídka je součástí Šumperského Hafana

26. května 2014 - 11:44

Zpět na seznam článků

Premiéru měla v roce 2012

Psí módní přehlídka je součástí Šumperského Hafana

pozvánka

Proužky, námořnický styl, růžová, pestré i svítící barvy a reflexní nášivky. Takto má vypadat letošní móda pro čtyřnohé mazlíčky podle představ šumperské návrhářky Vladimíry Venoušové.

Šumperský Hafan 2012 - Vlaďka Venoušová

Deset čtyřnohých modelek a modelů předvede její kolekci v neděli 22. června na psí show Šumperský Hafan.„Psí móda kopíruje tu lidskou. Když se nosí chlupaté mikiny nebo vesty lemované kožíškem, šijí se takové i pro čtyřnohé miláčky. Chovatelé jim v chladném počasí oblékají nepromokavý oděv s podšívkou, někteří pejsci nosí do deštivého počasí pláštěnky celoročně. Nejhůř jsou na tom psí naháči, potřebují v zimě zahřát a v létě zase ochránit před sluncem,“ vysvětluje návrhářka a milovnice zvířat, proč lidé svým čtyřnohým společníkům oblečení pořizují.

Vlaďka Venoušová foto:V.Krejčí

Na módních přehlídkách se však na praktičnost až tak moc nehledí. Na předchozím ročníku Šumperského Hafana psí modelka předvedla i extravagantní růžové šatičky s krajkovou sukýnkou, také vodítko bylo sladěné do téže barvy.

Na přípravě módní přehlídky Venoušová pracuje už od ledna. Nejdřív vymýšlela modely, pak bylo třeba vybrat pejsky, kteří je předvedou.„Všechny znám a vím o nich, že se úkolu dokážou úspěšně zhostit. Většina z nich spíš jen doprovodí páníčka, ale jsou mezi nimi i takoví, kteří si příležitost, kdy se stanou středem pozornosti, opravdu užívají,“ usmívá se Venoušová.

Vybrané pejsky si zvala na zkoušky a jako v pravém krejčovském salonu pro lidskou klientelu je pečlivě přeměřila. Oblečky pak šila každému přesně na tělo, vypomáhala jí s tím profesionální švadlena Jana Kondlerová. Po první zkoušce následovala i druhá, vše musí padnout, aby výsledek byl dokonalý.

Módní přehlídka 2012

Náročná bude příprava i v samotný den přehlídky. Psí modelky a modelové se musejí dostavit voňaví a vymydlení, návrhářka a zkušená psí kadeřnice je pak obleče i učeše. Jorkšírům, maltézským psíkům a pudlům vykouzlí roztomilé účesy s palmičkami, které sepne skřipci zdobenými mašlemi či barevnými a lesklými perličkami. Náhodě neponechá ani výběr vodítek. I ta pocházejí z její tvůrčí dílny, musejí totiž dokonale ladit s oblečky a doplnit jednotný outfit.

Vlaďka Venoušová - foto:V.Krejčí

Netradiční módní přehlídka bude součástí zábavného odpoledne pro milovníky psů a jejich rodinné příslušníky v neděli 22. června v areálu Pavlínina dvora. Sedmý ročník oblíbeného setkání příznivců zvířat nabídne kromě soutěží psí krásy a poslušnosti řadu doprovodných akcí.„Jako novinku plánujeme první psí průvod v Šumperku a také Dog Sessions pro všechny, kdo se chtějí pochlubit, jak jsou jejich čtyřnozí miláčci šikovní. Zájemci si mohou prohlédnout výstavy v muzeu, na nádvoří bude hudební produkce, chystá se občerstvení pro lidi i psy a také řada atrakcí pro děti. Sběr piškotů a psích pamlsků zase pomůže útulkům,“ objasnila Marie Gronychová, ředitelka spolupořádajícího muzea.

Model z roku 2012

Zábavné odpoledne odstartuje ve 14 hodin, začátek módní přehlídky organizátoři plánují zhruba na 16.30. Přehlídkou i celou psí show diváky provede herečka Olga Kaštická.

Šumperský hafan 2012 a Olga Kaštická

Kromě hlavní soutěže organizátoři připravili i internetové hlasování o titul Hafan Sympaťák. Tipy na nejrozkošnějšího psa lze posílat do 1.července. Jméno vítěze organizátoři vyhlásí na Farmářských trzích o tři dny později.

Autor: red.,V.Krejčí, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

pozvánka
Šumperský hafan 2012 - psí model   foto:sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.