Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Sokolovo KRÁSNO se na skok vrátí do Šumperku

12. června 2013 - 22:24

Zpět na seznam článků

Filmaře potkáme v ulicích jen krátce

Sokolovo KRÁSNO se na skok vrátí do Šumperku

Ondřej Sokol při natáčení Krásno zdroj foto:sumpersko.net

Koncem května se přesunul štáb filmu Krásno ze Šumperku do Prahy. Měsíc se filmaři stali centrem pozornosti v místech svého natáčení, nejen v ulicích města, diskotéce, nemocnici i Sanatorce. Natáčelo se i v okolních obcích a samozřejmě i v místě, odkud film získal svůj název, tedy na vodní nádrži Krásné.

Krásno

Scény, které se točily v centru města, neušly pozornosti kolemjdoucích. „V nočních hodinách jsme měli minimum diváků, přes den a hlavně v centru města už to bylo jiné, kolemjdoucích bylo například u bývalého kina Svět velké množství,“ popisuje květnové zážitky z natáčení tisková mluvčí filmu Krásno Gábina Vágner.

Krásno - u Točáku, foto:loveframe

Filmový štáb měl „hlavní sídlo“ v hotelu Grand, kde se natáčely scény nejen uvnitř, ale i před hotelem. Fotogalerie ZDE

Krásno - Grand

“Také u hotelu Grand nebo na náměstí a v přilehlých ulicích se objevilo hodně přihlížejících. Vzhledem k tomu, že jsme ale měli v natáčecím plánu hodně nočních směn, všechno se obešlo bez sebemenších problémů a při denních směnách kolemjdoucí poslušně při ostré klapce ztlumili hovor a pozorovali filmaře při práci,“ pokračuje Gábina Vágner.

Krásno

Natáčení scén v centru města si vyžádalo i pomoc Městské policie v Šumperku, která pomáhala zajišťovat dopravní omezení, které si realizace filmu vyžádala.

Krásno

Šumperáci samozřejmě využili přítomnost hereckých hvězd a pilně fotili. Nad snímky, které pak kolují internetem, vznikají dohady, kdo je komparz a kdo jen náhodný přihlížející.

Krásno

„Výborná byla spolupráce s místním komparzem, vždy se nám podařilo najít vhodné typy do určitých scén a "herci" byli velmi disciplinovaní. Můžeme tak říct, že ve filmu se nakonec opravdu objeví určitě několik desítek místních obyvatel,“ s úsměvem dodává Gábina Vágner.

Krásno

„V hlavním městě se natáčí scény panelák, protože v Šumperku jsou už všechny domy opravené. V okolí Prahy natáčíme i některé scény s auty na silnici a strávíme pět dní v ateliéru v Jinonicích,“ řekl producent filmu Vojtěch Frič.

Krásno - procent Vojtěch Frič

Obyvatelé Šumperka pak budou moci natrefit na filmaře ještě v červenci, kdy je naplánován jeden dotáčkový den. Pak se štáb přesune do střižny.

Krásno

Předpremiéra filmu Krásno v Šumperku bude koncem prosince. Protože je město jeden z hlavních hrdinů filmu, bude mít výjimkuUsmívající se. V září se můžeme těšit na ukázku z filmu, kterou tvůrci dovezou na filmový festival Deadline.

Krásno - Hlavní třída

Film, který je podle tvůrců na motivy autobiografických událostí Martina Fingera a Ondřeje Sokola, si již od prvních natáčecích dnů získal sympatie a řadu podporovatelů mezi místními obyvateli.

Krásno - u pošty, foto:loveframe

„Jsem ráda, že dávají tolik prostoru městu Šumperk. Bude to určitě zážitek, když ve filmu uvidím nejrůznější zákoutí města, kde denně chodím,“ říká s nadšením Šumperačka Alena.

Krásno - nám.Míru, foto:loveframe

Autor: kik., zdroj foto:sumpersko.net, love.FRAME

Fotogalerie

Ondřej Sokol při natáčení Krásno    zdroj foto:sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.