Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Soutěž Podnikavé hlavy zná své vítěze

25. května 2022 - 13:07

Zpět na seznam článků

Prvenství získal projekt Tolg

Soutěž Podnikavé hlavy zná své vítěze

Soutěž Podnikavé hlavy zná své vítěze zdroj foto: upol

Soutěž Podnikavá hlava pomáhá začínajícím i zkušeným podnikatelům uskutečnit jejich nápady. Už potřinácté ji pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP).

Letošní Podnikavou hlavou se stal projekt Tolg – vzdělávací portál pro zdravotníky zaměřený na komunikaci s pacienty a interní komunikaci v týmu. Druhé místo získal Dron port, přistávací platforma umožňující Bezpečný start a přistání dronu bez ohledu na terén. Do třetice porotu zaujalo České Tremoso se snahou uvést na český trh novou potravinu – zavařenou lupinu.

Tradičně jsou udělovány ceny i další úspěšným projektům: cenu Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK) pro nápad s největší inovací získal projekt Hot cold. Ten se svou sprchovou baterii automaticky střídající studenou a horkou vodu usnadňuje otužování. Cenu UP pak získala dynamická zátěžová vesta pro zlepšení výkonu sportovců a zdraví u pacientů – Fluid Suit.

Odměnou vítězům jsou nejen nové kontakty, networking, sdílení zkušeností či konzultace s mentory, ale také padesát tisíc korun do startu podnikání nebo padesáti procentní sleva na roční pronájem kanceláře.

Třináctý ročník se navzdory obávanému číslu mohl po pauze vynucené pandemií vrátit do prostor Vědeckotechnického parku a jeho „předzahrady“. Umožnil tak znovu fyzické setkání soutěžících tváří v tvář s porotci, hosty a dalšími účastníky. Soutěžící měli možnost své nápady kvůli ochraně potenciálního obchodního tajemství prezentovat před porotou za zavřenými dveřmi. „Jako každý rok jsem moc rád, že jsem zasedl v porotě. A věřím, že dotazy a připomínky členů poroty byly přínosné a posunou jednotlivé projekty dál. Především ale chci říct těm, kteří nevyhráli, že odvaha přihlásit se a čas, který soutěžící svým projektům věnovali, jsou to největší vítězství,“ řekl Petr Kubečka, ředitel Vědeckotechnického parku UP a současně jeden ze členů poroty.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům. Soutěže se už zúčastnilo přes tři sta šedesát soutěžících, objevila se spousta zajímavých nápadů. Do letošního třináctého ročníku se registrovalo pětadvacet soutěžících, z toho devatenáct zaslalo své podnikatelské plány. Do finále bylo vybráno devět nejlépe zpracovaných podnikatelských záměrů.  

Autor: red., E. Havrlant, zdroj foto: upol

Fotogalerie

Soutěž Podnikavé hlavy zná své vítěze    zdroj foto: upol

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.