Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Startuje první ročník ŠumpeRUNu

29. května 2019 - 14:09

Zpět na seznam článků

První červnová neděle v Šumperku bude patřit běhu

Startuje první ročník ŠumpeRUNu

ilustrační snímek zdroj foto: web závodu

Město Šumperk společně s TJ Šumperk pořádá v neděli 2. června první ročník běžeckého závodu pro širokou amatérskou veřejnost s názvem ŠumpeRUN. Součástí závodu se startem a cílem na náměstí Míru u radnice budou závody pro děti a zajímavý doprovodný program.

Po více než tři čtvrtě roku intenzivních příprav prvního ročníku běžeckého závodu historickým centrem města Šumperka s názvem ŠumpeRUN nastává den D!

Šumperk zdroj foto: archiv

Závody pro děti na 350, 550 a 1 350 m budou startovat postupně od půl jedenácté dopoledne. Začátek hlavního závodu na deset kilometrů je naplánován na pravé poledne. Do něj se přihlásilo tři sta padesát závodníků a beze zbytku se tak naplnila kapacita závodu. „Velký zájem hned v prvním ročníku této akce dokládá, že Šumperané jsou vyznavači sportu a zdravého životního stylu,” říká místostarosta Jakub Jirgl, který se také zúčastní závodu.

Závodníci si budou moci vyzvednout startovní čísla v den závodu od osmi hodin ve vestibulu radnice. Kompletní zázemí včetně startu a cíle bude rozprostřeno na náměstí Míru.

mapa zázemí zdroj: web závodu

Trase závodu, jež měří 3,33 km a kterou si závodníci v hlavním závodě zaběhnou třikrát (celkem 10 km), budou tvořit kulisu významné šumperské památky. „Trasa závodu kopíruje hranice městské památkové zóny, běžci poběží historickým centrem okolo radnice, klášterního kostela, Geschaderova domu, bývalého zámku, kostela sv. Barbory a dalších památek,” říká Jan Kostecký, jenž je součástí organizačního týmu ŠumpeRUNu.

trasa závodu zdroj:web závodu

V zázemí závodu na náměstí Míru bude k dispozici řada lákadel zejména pro diváky a fanoušky. „Čepovat se bude hanušovické pivo, pro děti bude nachystán skákací hrad od společnosti Partners, Nemocnice Šumperk bude poskytovat ukázky první pomoci, měření krevního tlaku a měření BMI, budou nachystány stánky s občerstvením a další. Odpoledne po vyhlášení výsledků zahraje skupina Trocha klidu,” upřesňuje Bohuslav Vondruška, jenž vede organizační tým.

Jelikož náměstí Míru nepatří mezi největší, doporučujeme fanouškům a divákům využít k fandění celou délku trasy. „Skutečnost, že se závod běží na tři kola, je pro diváky atraktivní, běžce uvidí proběhnout na stejném místě hned třikrát,” říká Michal Kleštinec, člen organizačního týmu a dodává, že nejlepší místa pro sledování závodu najdou diváci na Točáku, na Hlavní třídě a v parku Sady 1. máje. „V průběhu závodu v parku u sovy vytvoří závodníkům i divákům zajímavou atmosféru Dechový orchestr ZUŠ Šumperk, v jehož repertoáru zazní známé filmové melodie,” doplňuje Vondruška.

Pořadatelům se podařilo připravit i originální běžecká funkční trička s motivem ŠumpeRUNu, která budou součástí věcných cen pro nejlepší závodníky v jednotlivých kategoriích. „Ostatní zájemci si jej budou moci zakoupit v den závodu v Informačním centru Šumperk, k dispozici budou do vyprodání zásob v pánských i dámských variantách,” říká Antonín Linet z organizačního týmu.

originální běžecké funkční tričko s motivem ŠumpeRUNu zdroj: mus

S pořádáním závodu budou v den konání spojená i určitá dopravní omezení, zejména v oblasti historického centra a blízkého okolí. „Všem obyvatelům města, kterých se dopravní omezení budou týkat, se předem za případné komplikace omlouváme a děkujeme za pochopení,” uzavírá Vondruška.

Autor: red., mus - B. Vondruška

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: web závodu

Související články

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.