Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Šumperská nemocnice má své první novoroční miminko

01. ledna 2019 - 16:26

Zpět na seznam článků

Malý Teodor a maminka Michaela jsou v pořádku

Šumperská nemocnice má své první novoroční miminko

ilustrační snímek zdroj foto: archiv NŠ - Milan Jeřábek

První miminko v novém roce přivítala už i Nemocnice Šumperk. Počkat si na něj musela přesně deset hodin a čtyřiadvacet minut.

Chlapeček Theodor vážil 3520 gramů a on i maminka Michaela jsou v pořádku. Prvenství je to svým způsobem nejen pro nemocnici, ale i pro maminku, protože chlapeček je jejím prvním dítkem. 

Lékaři i sestřičky z porodnického oddělení šumperské nemocnice se nezastavili ani o svátcích. Plné ruce práce měli i v závěru roku. „Nejvytíženějším dnem byl 27. prosinec, kdy se v nemocnici narodilo během jednoho dne hned sedm dětí,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Hana Hanke.

Do porodnice v Nemocnici Šumperk přijíždí nejčastěji budoucí maminky z šumperského, zábřežského a částečně také z ústeckoorlického regionu. „Například maminka prvního novoročního chlapečka Teodora přijela do šumperské porodnice ze Starého Města,“ upřesnila mluvčí Hanke.

Gynekologicko-porodnické oddělení disponuje celkem devětačtyřiceti lůžky a pěti nadstandardními pokoji. Porodnice umožňuje nepřetržitý kontakt matky s dítětem, podporuje poporodní bonding a mimo jiné nabízí možnost sestavení porodního plánu nebo bezplatné využití epidurální analgezie. Účast tatínka, nebo jiné blízké osoby, je pro porodnici samozřejmostí. Stejně tak jako moderní zázemí, včetně bezplatného připojení k internetu. Oddělení nabízí také cvičení a plavání pro budoucí maminky a také speciální přednášky pro nastávající rodiče. Nemocnice je zároveň nositelem prestižního titulu Baby Friendly Hospital.

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv NŠ - Milan Jeřábek

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.