Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Šumperský Pavlínin dvůr ožije festivaly

27. června 2022 - 16:39

Zpět na seznam článků

Pod širým nebem

Šumperský Pavlínin dvůr ožije festivaly

AC DS zdroj foto: DK

Dům kultury Šumperk opět na letní měsíce připravuje open-air festivaly Šumperské Pomněnky a Revival Invaze, které mají u místních návštěvníků velkou oblibu.

Historický areál Pavlínina dvora v srdci města se tak stane kulturním místem, kde se letos potkají jak milovníci trampských písní a táborových ohňů, tak  příznivci tvrdých kytarových riffů. „Oba zmiňované festivaly mají v Šumperku už dlouholetou tradici. Vloni se navíc Šumperské Pomněnky poprvé konaly pod širým nebem, což návštěvníci velmi ocenili, proto i letos trampské, country a bluegrassové skladby rozezní Pavlínin dvůr,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková.

V pátek 8. července celý program odstartuje místní seskupení AG4 známými skladbami od Vlasty Rédla nebo Čechomoru. Jako druhá v pořadí se místnímu publiku představí opavská šestičlenná kapela Bluegrass Comeback, která slaví velké úspěchy i v zahraničí. A nejedno trampské srdce zaplesá u vystoupení hlavní hvězdy večera, tou bude Vojta Nedvěd společně se skupinou Tie Break. Určitě zazní nestárnoucí hity Růže z papíru, Jsem jenom chlap nebo Stánky.

Předposlední srpnový pátek pak na Revival Invazi žánrově přitvrdíme. „Společně se opět stylově za doprovodu revivalových kapel rozloučíme s letní sezónou. Tento festival se každoročně těší velké návštěvnosti ze širokého okolí a nejinak tomu určitě bude i na letošním 14. ročníku,“ zve příznivce rockové muziky dramaturg domu kultury Ondřej Procházka. Jako první vás k tanci a zpěvu vyzve valašská kapela Rockoví Lišáci. V čele stojí zpěvák Pavel Zdráhal, jehož barva hlasu je věrně podobná rockerovi Jiřímu Schelingerovi. Během vystoupení zazní nejen jeho skladby, ale i celá mozaika českých hitů od Katapultu, Turbo, Václava Neckáře, Karla Gotta, Kamila Střihavky až po Arakain.

Pozvání přijaly i další dvě špičkové kapely. Tou první je Rolling Stones Revival Brno, která slibuje autentické vystoupení plné zběsilé choreografie a rebelských kostýmů, přesně jak jsme u „Stounů“ zvyklí. A celý večer zakončí AC/DS revival - nejstarší český tribude této celosvětově slavné australské party. Pecky jako Highway to Hell, Rock N Roll Train nebo Back In Black dokážou do víru zábavy strhnout každého.

Vstupenky na oba uvedené festivaly zakoupíte online na SMS ticket a stojí 250 korun v předprodeji, v den konání cena vstupného poskočí o padesát korun. Začátek hudebního programu v Pavlínině dvoře je vždy v sedm hodin večer.

Autor: red., Michaela Horáková, zdroj foto: DK

Fotogalerie

AC DS    zdroj foto: DK
Vojta Nedvěd                     zdroj foto: DK
Rolling Stones      zdroj foto: DK

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.