Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Trojice mladíků zaútočila v Uničově na ženu a dva muže středního věku

20. listopadu 2019 - 14:08

Zpět na seznam článků

Dva útočníci skončili ve vazbě

Trojice mladíků zaútočila v Uničově na ženu a dva muže středního věku

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku osmnáct, třiadvacet a šestadvacet let z Olomoucka, dvou z nich jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, spáchaného formou spolupachatelství, šestadvacetiletého jakožto obviněného ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu.

Protiprávního jednání se dopustili v pátek 15. listopadu v odpoledních hodinách v Uničově. „Dva z obviněných ve věku třiadvacet a osmnáct let nejprve vulgárními výrazy napadli dva muže ve věku padesát šest a jednu ženu ve věku padesát tří let. Požadovali po nich peníze a následně je napadli i fyzicky. Nakonec jim z batohů odcizili nabíječku, jídlo a alkohol. Třetí z obviněných se zapojil pouze do nadávek,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Dva z napadených skončili v péči zdravotnické záchranné služby.

Na základě získaných informací a poznatků, operativního šetření a především místní a osobní znalosti policisté všechny tři muže ještě téhož dne večer zadrželi a umístili do policejních cel. „Se dvěma z nich se napadení znali. Při prověřování celé události kriminalisté zjistili, že jeden z podezřelých, třiadvacetiletý muž, byl v nedávné minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán,“ informovala mluvčí.

Kriminalisté zahájili následujícího dne trestní stíhání všech tří mužů. „Dvou z nich ve věku osmnáct a třiadvacet jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, spáchaného formou spolupachatelství, šestadvacetiletého jakožto obviněného ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu,“ sdělila Irena Urbánková.

V případě dvou mladších obviněných dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. V případě nejstaršího z trojice agresorů probíhá trestní stíhání na svobodě.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.